9. kolo
24.10.2010 16:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Blackburn Rovers 2:1

Torres po dlouhých týdnech svou střelou rozvlnil síť a hned se ukázalo, jak moc důležité jeho góly pro Liverpool jsou. Jeho dnešní branka proti Blackburnu totiž byla vítězná.

Na Anfield Road se rozhodovalo mezi 48. a 53. minutou. To padly všechny tři branky. První změna skóre však mohla přijít mnohem dříve, ještě v první půli. Velkou šancí pohrdl v osmé minutě Raul Meireles, když měl po střele Joea Colea a skvělém zákroku Robinsona odkrytou bránu. Další šanci Reds přichystal v 17. minutě Gerrard, z rohového kopu posadil míč na hlavu Kyrgiakose, ale ten ztroskotal na dalším výtečném zákroku Robinsona.

Robinson chytal skutečně skvěle. Znovu se musel ukázat po rohu svého mužstva, po němž míč zachytil Reina a okamžitě vyslal do brejku Gerrarda, jenže se po spolupráci s Lucasem a Meirelesem opět dostal k míči a vypálil. Robinson byl bezchybný. Další příležitost Liverpoolu likvidoval na čáře Salgado. Někdejší obránce Realu Madrid překazil šanci Reds i podruhé pět minut před koncem prvního dějství, když dělovku Meirelese zastavil obličejem a byl na chvilku vyřazen ze hry. Vzápětí se ale na trávník vrátil a musel se spoluhráči čelit dalšímu rohu soupeře.

Zahrával ho znovu Gerrard, Kyrgiakos míč tečoval a Lucas v obrovské šanci hlavou minul. Ještě v prvním dějství vystrašil domácí příznivce Dunn, ale Reina nakonec míč zachytil.

Liverpool nakonec fanoušky potěšil až tři minuty po změně stran. Svou sílu ve vzduchu potvrdil Kyrgiakos, jenž se po dalším Gerrardově centru hlavou nemýlil. Za chvíli opět centroval Gerrard a Maxi měl dobrou pozici, ale Robinson předváděl další skvělé zásahy a Blackburn vzápětí srovnal. Benjani vracel míč Dioufovi, který sice trefil na lajně stojícího Koncheskyho, jenže naneštěstí pro domácí se míč od něj odrazil do Carraghera a od něj do branky.

Liverpool se však nenechal rozhodit a v 54. minutě už znovu vedl. Skvělý centr z levé strany přichystal Joe Cole a tolik očekávaný gól vstřelil Fernando Torres. Velká radost byla vidět i na tváři manažera Roye Hodgsona. Gerrard byl dnes neskutečně zaměstnán centry, jeho další v 63. minutě opět našel Kyrgiakose a ten hlavičku poslal od země nad bránu. Světlou chvilku pak měl v útoku Blackburn, ale zakončení bylo špatné. Reinu nepřekonal Olsson a Pedersen branku ani netrefil.

Zbytek utkání se již odehrál bez většího vzrušení, a tak si Liverpool připsal důležité tři body. Na předskočení Blackburnu v tabulce to ale nestačí, Reds jsou i nadále v pásmu sestupu.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

davam im poslednu sancu...ak ani teraz nevyhraju, tak patria do srotu, aj so vsetkymi hviezdami zapadajucimi/zapadnutymi

Reagovat
Devil

Myslim,ze takove oddane fanousky jako jsi ty stejne nepotrebuji....

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

btw: výsledek si netroufám předpovídat

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
Ebola SVK

no možno klúčový zápas Roya Hodgsona.....nechcem vedieť čo bude ak to teraz nezvládnu a prepadnú sa na posledné miesto

Reagovat
vanGomm

FC Liverpool je v podobné situaci jako v naší lize Slavia.Také už na sestupujícím místě.Liverpool potřebuje nutně vyhrát.Není totiž na co už čekat.Tip 1.

Reagovat
Ebola SVK

no konečne

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně se na to dalo dívat :)

Reagovat
niflheim

Cara další vlastní gól

Reagovat
smazaný uživatel

No z týhle branky bych ho zrovna nevynil

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš nevinil, jsem to ale prase

Reagovat
smazaný uživatel

LIVERPOOL GO GO GO

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne vyhral Liverpool joooooooooo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele