38. kolo
22.05.2011 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Aston Villa - Liverpool FC 1:0

Aston Villa zdolala na domácím hřišti v Birminghamu Liverpool 1:0 a sezonu končí na dobrém devátém místě, alespoň tedy vzhledem k ještě nedávným sestupovým starostem. Liverpool po prohře musí oželet pohárovou Evropu, do příští sezony půjde s vědomím, že v té minulé skončil na šestém místě.

Utkání nenabídlo žádnou atraktivní podívanou, oba týmy se nikam nehnaly, hrály spíše ze zajištěné obrany. I proto by zápasu asi nejvíce slušela remíza, to však odmítl Stewart Downing.

Začalo se velmi opatrně a první nebezpečnou střelu si připsal až v sedmnácté minutě Jonjo Shelvey, jenže branku Villans minul. O tři minuty později si první těžký zákrok připsal gólman Reds Pepe Reina, který musel zasahovat proti střele Petrova z hranice šestnáctky, španělský brankář byl na místě. Hned o minutu později rozehrávali domácí rohový kop a k hlavičce z dobré pozice se dostal Collins, na brankové čáře míč vyhlavičkoval Lucas.

Ve třiatřicáté minutě již šli domácí do vedení, ve středu pole se krásně s míčem u nohy vymotal Darren Bent, poslal míč na pravou stranu Albrightonovi, jehož přetažený centr se snesl až k noze Stewarta Downinga, který tvrdou ranou o břevno otevřel skóre. Downing je jedním z mužů, kteří se hodně spojují s letním přesunem právě do Liverpoolu, dnešním gólem si dost možná otevřel dveře na Anfield Road.

V poslední minutě prvního dějství dal gól Luís Suárez, branka však nemohla platit pro ofsajd uruguayského kanonýra. Ten samý hráč o sobě dal vědět i sedm minut po návratu ze šaten, tentokrát už bylo jeho postavení správní, proti vyrovnání byl ale pozorný Friedel. O chviličku později to z úhlu zkoušel Joe Cole, trefil však jen boční síť.

Liverpool svého soupeře mírně zatlačil, Aureliova dělovka skončila mimo, další Suárezova střela pro změnu skončila v rukavicích Friedela. Z protiútoků hrozili i domácí, Bent ale branku netrefil, Petrov v obrovské příležitosti Reinu nepřekonal, Youngův technický pokus zase letěl nad.

Dvě minuty před koncem se do další šance propracoval nejlepší hráč na hřišti Suárez, ani tentokrát však branku nedal, a tak když rozhodčí upřel Liverpoolu jasnou penaltu za ruku Collinse, porazila Aston Villa svěřence Kennyho Dalglishe 1:0.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

teraz musi liverpool vyhrat inak sa moze rozlucit s EL

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Mohly by slepice rupnout ale aji tak Liverpool podme !

Reagovat
smazaný uživatel

2 2-Bent,Bent,-Suarez,Carroll

Reagovat
diastan

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 bent, suarez,kuyt

Reagovat
smazaný uživatel

oni neberou do EL ani 6 místo??? vždit minule hrálo i 7

Reagovat
smazaný uživatel

ale to bylo kvuli poharum, jdou 3 tymu do EL a z toho jsou 2 z poharu

Reagovat
smazaný uživatel

No jsou 2 možnosti jak se tam probojovat bud kokrháči prohrajou nebo remizujou a mi vyhrajem a nebo pokud se nemýlimtak pokud Manchester United vyhraje LM mělo by se to posunout tak že kokrháči by šli do LM a my do EL

Reagovat
smazaný uživatel

mýlíš se, je jenom jedna možnost a to páté místo před slepicema

Reagovat
skorpikk

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

nevadí navždy YNWA♥♥♥ !!

Reagovat
Stankovic

tak priste zase nevyhrajou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele