1. kolo
16.08.2009 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Liverpool FC 2:1

Skvělý výkon v první půli a ještě lépe zvládnutá defenzivní taktika v poslední dvaceti minutách znamená prodloužení neporazitelnosti Tottenhamu na vlastním stadionu. Liverpool dokázal skórovat pouze z penalty a zaslouženě se stal jediným týmem velké čtyřky, který nedokázal vyhrát.

Tottenham měl více ze hry od prvních minut, přesto si na svou šanci musel počkat celou půlhodinu. Do té doby byl nebezpečný i Liverpool, nejzajímavějším pokusem byla však nepřesná střela Gerrarda. Nepříjemnosti si však hosté dokázali utvořit i sami - po vzájemné srážce vyšel Carragher s obvázanou hlavou, slovenský Škrtel' si zase s dásní "hrál" až do vystřídání. Ve 30. minutě pak na malé vápno vrátil míč Modrič Keaneovi, který tvrdou hlavičkou doprostřed branky nechal vyniknout kouzla Pepeho Reiny, jenž se zázračně přemístil.

Po čtyřech minutách se spolupráce hráčů Spurs opakovala, tentokrát dostal Keane pas za obranu a chytře se snažil obhodit Reinu. Ten ale reflexivním zákrokem rukou opět zklamal White Hart Lane. Jen o minutu později hlavičkoval nebezpečně Defoe, branku ale těsně netrefil. Nabuzení Kohouti pokračovali v úchvatné ofenzivní hře, kterou zaskočili mírně favorizované hosty, tři minuty před koncem ještě Keane uspěchanou ranou z vápna zazdil obrovskou šanci.

Odměna nakonec přišla ve 45. minutě. Huddlestone napálil nebezpečný přímý kop pouze do zdi, míč se však vrátil ke svátečnímu střelci Assou-Ekottovi, který pohotovou ranou propálil tři bránící hráče a nádhernou trefou do vinglu nedal moc šancí ani Reinovi. Liverpool se v nastavení snažil o rychlý kontr, Spurs ale svou kůži lacino dát nechtěli a do šaten šli za útlého vedení.

Po změně stran se strhla svižná bitva, ve které nebylo nouze o zajímavé střely. Gerrard branku těsně minul, Palacios na druhé straně ztroskotal na vynikajícím brankáři. Po deseti minutách přišla první vyložená příležitost pro hosty.

Nová akvizice do obrany Glen Johnson se probil do vápna, chytře si ukopl míč od brankáře a přepadl přes Gomese, který zbytečně brzy vyběhl. K penaltě se pak postavil uzdravený Gerrard a tvrdou střelou doprostřed branky pod břevno vyrovnal.

Jenže radost hostů netrvala ani pět minut. V domácím dresu se totiž chtěl prosadit taky nováček v obraně. Bassong, který nahrazuje zraněného Woodgatea, si naskočil na povedený přímý kop Modriče a hlavičkou v tísni zamířil přesně do míst, kam Reina dosáhnout prostě nemohl.

Poté začalo ofenzivní představení v podání Reds, které ale absolutně postrádalo nebezpečnou střelu. Hosté si chodili velmi často pro penaltu, sudí Dowd si však myslel, že jedna musí bohatě stačit a nezlomilo ho ani až dětinské rozčilování hráčů v červených dresech. Pravdou však zůstává, že by se Tottenham zase tolik zlobit nemohl, kdyby se v závěru musel obávat ještě dvou pokutových kopů.

Především za první půli si Liverpool nezasloužil bodovat, což pak ukázala i poslední část utkání, kdy jinak skvělí Gerrard s Torresem nedokázali vymyslet jedinou akci, která by zaskočila důslednou poslepovanou obranu ambiciózních Kohoutů. Ty naopak nemusela mrzet závěrečná čtvrthodinka první půle, kdy měli na nohou minimálně další dvě stoprocentní gólové šance.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
Devil

Vidim to na 1:1..

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 skvely zapas a Liverpool naonec strhne vitezstvi na svou stranu a vyhraje tesne

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool má torrese spuds nemají šanci 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1x

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

těžky boj proto tip:. 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool vyhraje lehce 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

remiza 1:1....liverpool nema xabiho alonsa

Reagovat
Tomtaf

6:3

Reagovat
C0br

2:0 pokud gerrard nebude hrat jinak remizka.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 není co řešit

Reagovat
smazaný uživatel

určitě na to liverpool nema!!!!!!!!! tip 2:1

Reagovat
scholes18

Reagovat
Špilmachr

Kohouti doma naposled prohrali s Evertonem loni v Listopadu ale Live jede na Titul tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

lfc4ever.blog.cz

vše o liverpoolu

Reagovat
satan_666

co je to za blbost ta sestava, dřevák Crouch že by hrál místo Robbieho, kapitána???!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ty tomu asi hodně rozumíš, že?

Reagovat
satan_666

jo rozumim,a ty?

Reagovat
smazaný uživatel

jestli nebude hrat Gerrard tak Liverpool prohraje nebo bude rad za remizu

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

ekotto dobrej gool :) go spurs

Reagovat
smazaný uživatel

ale z keana jsem mel infarkt pri te prvni sanci.chci dobrej vstup do sezony tak snad to udrzi.3 body proti poolu by bylo good

Reagovat
smazaný uživatel

pekny zapas Spurs hrali vyborne hlavne v defenzive

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kde je ten chytrak DANIS co řikal že Liverpool ma yvborné hráče a že to po odchodu Xabiho zvladnou ! Tottenkam přehrál Liverpool ve všech směrech i ohledech nebyt penalty tak byl neviditelny i ta ikona Gerard !

Reagovat
mike.84

pěkný zápas, to co spalil robbie bylo neskutečné... ale konec dobrý všecko dobré :)

Reagovat
smazaný uživatel

ALE HOUBY TOTNHAM MĚL ŠTĚSTÍ .LIVRPOL SE MUSI SEHRAT

Reagovat
smazaný uživatel

Reina

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele