10. kolo
25.10.2009 15:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Manchester United 2:0

Liverpool to dokázal! V ostře sledovaném zápase s Manchesterem United se dokázal vyhrabat z krize a Rudé Ďábly porazil 2:0. Autorem vítězné branky není nikdo jiný než Fernando Torres. V posledních sekundách tři body pojistil střídající N'Gog.

Fanoušci United sice na Anfield Road přijeli s maskami Erica Cantony, plážovými míči a transparenty o 18 získaných titulech, ale nic z toho jejich miláčkům nepomohlo. Liverpool, hnaný věrnými fanoušky kupředu, totiž i bez Stevena Gerrarda dokázal, že proti Manchesteru se mu v poslední době daří a v prvním poločase gólmana Van der Sara pořádně zaměstnával.

Poprvé se hostující brankář vyznamenal po čtvrthodině hry. To totiž Torrese fauloval před šestnáctkou Evra a jelikož to byl už jeho třetí faul v krátkém sledu, inkasoval navíc žlutou kartu. Chybějícího Gerrarda při exekuci trestného kopu vystřídal Fabio Aurélio, jenž se pouze díky skvělému Van der Sarovi nemohl radovat. O tři minuty později vyslal Lucas Dirka Kuyta, ale ten z velkého úhlu nedokázal nizozemského veterána prostřelit.

Na druhé straně mohl odpovědět po Valenciově průniku Wayne Rooney, o jehož startu se také do posledních chvil pouze spekulovalo, ale hlavička hostujícího útočníka nezpůsobila větší problémy. Liverpool měl mnohem větší chuť a i díky nevýraznému výkonu soupeře se dostával do šancí. Deset minut před přestávkou našel ve vápně přesným pasem Aurélia Benayoun, ale brazilský bek ani tentokrát neuspěl, hlavičku mu opět chytil Van der Sar.

Reds pokračovali v nastoleném tempu i po přestávce a odměnou jim byla 65. minuta. To milimetrovou přihrávku za obranu vymyslel skvěle hrající Yossi Benayoun, což bylo jako voda na mlýn pro Torrese, který přesprintoval Ferdinanda a neomylně zakončil. To byl signál pro Michaela Owena, který se zvedl z lavičky a začal se pomalu rozcvičovat. Owen se nakonec dostal na hřiště deset minut po inkasované brance a vyslechl si ohlušující pískot domácích fandů, pro které byl dříve velkým idolem.

A nechybělo mnoho, aby jim svůj návrat na Anfield Road ještě více znechutil, když přihrával Valenciovi, který ale nastřelil břevno. To byla prakticky největší a ojedinělá šance United, kteří na soupeře nedokázali najít recept. Přesto se však ještě diváci v Liverpoolu dočkali několika zajímavých momentů. Tím prvním byla červená karta pro Nemanju Vidiče, jenž na půlce stáhl Kuyta a inkasoval druhou žlutou. Pro srbského stopera to muselo být značně frustrující, protože to pro něj byla třetí červená ve třetím zápase s Liverpoolem v řadě. Vzápětí ho však na předčasné cestě do kabin následoval Javier Mascherano, který zbytečně zajel do Van der Sara. A po dvou červených kartách si nakonec ještě jednou mohli fanoušci Reds zakřičet: "Gól!" To totiž v posledních sekundách vyslal Lucas N'Goga a ten pojistil tolik cenné vítězství Liverpoolu.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2 + odvolání benítéze

Reagovat
smazaný uživatel

NENECH SE VYSMÁT,LIVERPOOL JE LEPŠÍ,ZDAR.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajeme 3:0 go Liverpool You´ll never walk alone

Reagovat
smazaný uživatel

to by byla nadhera ale tak optimisticky nejsu, tipuju 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Plychta 2-2 a je to

Reagovat
smazaný uživatel

2:1musíme zabrat

Reagovat
Honda

15:1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

Reagovat
Lahvac-CZ

Napiš svůj tip, až budeš střízlivý.

Reagovat
Honda

To je jasnéééé

Reagovat
Honda

Torres nastoupí v 88 min a dá 11 golu ..!!zbytek Reina..! :D z vykopu..!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sice vsicky vime jak to liverpool ted se... ale jestlize mu zalezio na Rafovi tak uz sakra predvede fotbal a ne basket proboha ... musi se vsochopit maj sebevedomi uplne nadne :(:( vyhra by je pozvedla!! 3:1 pro Liver

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra Manchesteru i s prispenim gola od Owena.

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1 Come on Liverpool!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 MU

Reagovat
Devil

0:3---Owen 3 banany!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2, jeden gól Owen. Pak dále odvolání Beniteze a MU v čele tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

Giggs,Scholes,Macheda,Owen(Valencia),Kuyt,Babel

Reagovat
Boban

12:44 Mascherano prý odmítl novou smlouvu

Javier Mascherano znovu rozvířil spekulace ohledně své budoucnosti, když podle anglických médií odmítl nabídku Liverpoolu na prodloužení smlouvy. Argentinský záložník nyní pobírá 60 tisíc liber týdně, nový kontrakt by mu zaručil zvýšení příjmu o 30 tisíc.

vypada to zajimave, jeste ze mate Lucase

Reagovat
smazaný uživatel

Pekny zapas tym ze stredu tabulky si pokoril favoryta no neni to krasa

Reagovat
papos182

Vyhra nad Man U je vzdy uzasna

Reagovat
smazaný uživatel

I am happy:)

Reagovat
smazaný uživatel

Velice dobra sprava....

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool go go go !!! 2:0 je to tam len tak dalej You´ll never walk alone

Reagovat
mike.84

ferguson fakt zaspal, opravdu zaspa. Nikdy sem si nemyslel že 1 hráč dělá tým, ale po odchodu gelouše fakt není v man u nikdo , kdo by vytvořil přečíslení..berbatov a rooney se mi zdají že spolu už nic neumí vytvořit hrajou každy sam za sebe mi to tak přijde. fotbal to nebyl nicmoc.. + remiza arsenalu = radost pro cfc

Reagovat
smazaný uživatel

krásná výhra pro Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

LIVERPOOL,HIP HIP HURÁ 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool dal pekny vykon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele