7. kolo
26.09.2009 16:00 CET
6 : 1
(2:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Hull City 6:1

Povinný úkol v podobě výhry nad Hullem nakonec Liverpool splnil. Navíc si s chutí zastřílel. Konečný výsledek zní 6:1 v jeho prospěch. Nejvýrazněji, hned třemi brankami, se pod něj podepsal Fernando Torres, jenž se tak dostal do čela tabulky střelců.

Hned z úvodu Liverpool ukázal svou sílu. Ke gólu mu skutečně příliš nechybělo. Steven Gerrard poslal skvělý míč na Torrese, nakonec však zasáhl včas gólman Myhill, který tak ukončil možné nebezpečí ze strany Reds. Toto varování zřejmě ale nebylo pro fotbalisty Hullu dostatečně razantní, a tak šli domácí ve 12. minutě do vedení. Mezi střelce se zapsal ostrostřelec Torres, jenž využil pasu, který mu poslal Insua, a přízemní střelou rozvlnil síť.

Ovšem během několika momentů dokázal Hull senzačně vyrovnat. Po McShaneově centru sklepl míč pro Geovanniho dlouhán Vennegoor of Hesselink a brazilský středopolař střelou pod Reinou stav utkání opět vyrovnal. Jenže ani tento stav nevydržel příliš dlouho. Liverpoolu stačilo třináct minut a už byl opět ve vedení. Domácí fanoušky potěšil aktivní Torres, který s ledovým klidem přesně zakončil.

Ve 36. minutě pálil ze zajímavé pozice Ghillas, jeho střela byla však zblokována Insúou. Hull se do ofenzívy příliš nehnal, a i když prohrával, myslel především na bránění. Jeho pasivitu mohl potrestat Dirk Kuijt, kterého vybídl ke skórování Torres. Blonďatý útočník ale vyslal svůj pokus přímo na Myhilla, jenž si tak s ním poradil.

Do druhé půle vstoupil Liverpool skutečně impozantně. Pouhé dvě minuty mu stačily k tomu, aby zvýšil na rozdíl dvou branek. Míče se zmocnil Torres, zbavil se Dawsona a přesnou střelou dokonal svůj dnešní hattrick. 25letý kanonýr si ale nedal ani v následujících minutách pokoj, po centru Gerrarda usiloval o čtvrtý gól, ovšem hlavičkoval nad.

V 61. minutě ale přeci jen diváci opět oslavovali. Gerrardova střela, lépe řečeno centr, skončila až za zády překvapeného Myhilla. Liverpool si své vedení v poklidu hlídal a mířil za dalšími třemi body. Pátý gól přišel v 88. minutě. Po centru od Kuijta skóroval jeho krajan Ryan Babel. Tomu však jeden gól nestačil, a proto v nastaveném čase překonal Myhilla podruhé. Hull tak odjíždí s pořádným debaklem.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

to je jasný 3:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tragický výkony Hullu v letošní sezoně v kontrastu se slibně rozjetym Liverpoolem.. 2:0

Reagovat
Devil

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Že by 2:2 ?

Reagovat
smazaný uživatel

4:0(2xTorres,1xKuyt,1xBenayoun)

Reagovat
aurelio

"Udělal si něco s třísly"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele