25. kolo
06.02.2010 13:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool se doma Evertonem opět převést nenechal, z drsného souboje dokonce vyvázl šťastnější

Liverpool pod velením Rafy Beniteze zůstává na Anfield Road v historii Merseyside derby neporažen. Utkání s jedinečným nábojem stačila pouze jediná branka, která rozhodla o jeho vítězi. Krom většího počtu gólů však tomuto duelu nechybělo vůbec nic. Hned dvakrát se dokonce i červenalo.

Vášeň, zápal, neutuchající tempo. Na to jsme u Merseyside derby dobře zvyklí a zklamáni jsme nemohli být ani dnes. Bouřícímu publiku se dostávalo mnoha ostrých střetů, bez nichž by to ostatně ani nebylo ono. Žádnému vlastníkovi balonu nebyla dopřána ani chvilka klidu. Oba celky při bránění soupeře okamžitě dostupovaly, nikdo nebyl takové filozofii ušetřen. Tím pádem se však po zemi k brance skoro ani nešlo dostat.

Jak modří, tak červení tedy hledali cestu ke gólu spíše skrze standardky. Rovněž ty však dlouho nenesly ani to nedozrálé ovoce v podobě šancí. Za zmínku stojí snad jen Bainesova slušná střela z přímého kopu kousek za vápnem. Na opačném konci hřiště N’Gog prováhal ideální příležitost ke střele poté, co mu slušnou palebnou kombinaci vykombinoval Gerrard s Lucasem.

Alfou a omegou dnešního derby však byly nepochybně drsné zákroky, které se odehrávaly vskutku kdekoliv. Pienaar byl šťastný člověk, když jeho likvidační šlapák na Mascherana rozhodčí ocenil pouze žlutou kartou. To Kyrgiakos takové štěstí neměl. Podobným způsobem zajel do pronikajícího Fellainiho, který pak nebyl s to pokračovat, a už ve 33. minutě putoval pod sprchy. Vzhledem k dřívějšímu Pienaarovu zákroku šlo o navýsost spornou situaci, nicméně stalo se a nutno dodat, že průběh zápasu tato skutečnost nijak zvlášť nepoznamenala.

Spíš naopak - Steven Gerrard ještě krátce před pauzou nafilmoval pád těsně za šestnáctkou a z následného přímého kopu parádní ranou orazítkoval břevno. Ani Everton se však nenechal zahanbit a ještě zahrozil prostřednictvím Cahillovy o chlup nepřesné hlavičky po Mascheranově nechtěné výzvě.

Po přestávce se rozlítaný duel zvesela propagující řezničinu změnil ve fotbal uspořádanější, avšak v tempu nijak nezaostávající. To se ostatně dalo čekat, že oba manažeři své svěřence poněkud zchladí. Ale že brzy začne i o devíti Liverpool přehrávat svého soupeře, to se asi předpokládat nedalo. Reds ke všemu zvládli svému kralování nasadit korunu, když se díky pozdní reakci Howarda dostal na malém vápně (!) k hlavičce Kuyt a po rohu neomylně napnul síť za Američanovými zády - 1:0.

Evertonu se pak vůbec nedařilo svého protivníka zatlačit, přejít najednou do klidného, jistého režimu, to pro něj byl najednou takřka nadlidský úkol. Respektive postupem času to zvládli, ale hrozbu takto pro červené stále ještě nepředstavovali. David Moyes se tak rozhodl poslat do hry dva čerstvé útočníky, Yakubua s Anichebem, takže posledních 18 minut Toffees dohrávali se dvěma hroty. Situace se však nijak zvlášť nezměnila.

Poslední čtvrthodinu sice byly u balonu takřka výhradně Karamelky, ale co z toho? Tak maximálně Yakubuova rána jako z nouze ctnost, která nakonec celkem slušně protáhla nepříliš prověřeného Reinu. V poslední minutě nastavení akorát došlo ještě na spravedlivé zúčtování, když byl po zbytečném naběhnutí do Gerrarda vyloučen Pienaar.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Liverpool vyhraje a vnikne do čtyřky :)

Reagovat
vanGomm

Asi to bude dost vyrovnané utkání.O něco víc však věřím FC Liverpoolu tip 1X.

Reagovat
Honda

!-->LIVERPOOL<--! 1:0____(N´Gog)

Reagovat
smazaný uživatel

verim ve vyhru reds...YNWA! 2:0 (Stevie G, Ngog)

Reagovat
smazaný uživatel

A já skusim typnout 4:1

Reagovat
Virtuos

Tento zápas skončí nerozhodne 1:1

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

under

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra Reds už loni jsem říkal že do konce Unora jsou zpět tak at se stane 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

do prdele za co ta cervena???dyt kurva sel po balonu...to si dela srandu ten rozhodci....

Reagovat
smazaný uživatel

červená by sa dala pochopiť, ale uniká mi to, prečo kartu nedostal aj ten Fellaini ...

Reagovat
Devil

Everton si nezaslouzil vyrovnat.Hral strasne

Reagovat
smazaný uživatel

hral strasne :D aha dobry no a jako liverpool si zaslouzi vyhrat za to co predvedl :D ... nepredvedl nic a jeste hrali jak prasata .... Loserpool

Reagovat
smazaný uživatel

hej ? tak si mal pozerať ten istý zápas ako všetci ostatní ... asi si si to pomýli s rugby TAL - IRL, tam to bolo o ničom a tiež hrali ako prasatá ...

Reagovat
smazaný uživatel

proč looserpool, když porazili everton v 10? kdyby byl jak říkáš "looserpool" tak by je měl everton porazit, nebo snad ne? pak je ostuda na straně evertonu:) a město Liverpool je jako vždy ČERVENÉ YNWA

Reagovat
Devil

Vzhledem k tomu,ze Everton hral vic jak polovinu zapasu presilovce, hral totalni hovno! Pral jsem mu vyhru,ale za to co predvadeli by zaslouzili nasrat a vymrdat! Byli slabi jak caj...

Reagovat
smazaný uživatel

v článku je chyba : "Ale že brzy začne i o DEVÍTI? Liverpool přehrávat svého soupeře, to se asi předpokládat nedalo"

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool, dnes ukázal výborný výkon. Porazili a přehráli soupeře v 10 hráčích, to je k obdivu( ještě v takovém derby). YNWA supér výkon > celé mužstvo a především : Gerrard,Kuyt,Reina,Ngog a další:)

Reagovat
smazaný uživatel

YNWA jupí jsme zpátky a už tam nikoho nepustíme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele