5. kolo
12.09.2009 16:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Burnley FC 4:0

Burnley po Chelsea nevyzrálo ani na Liverpool. Ten tak doma již po druhé s přehledem přejel outsidera, nováček dnes nedostal možnost hrát o body.

Liverpool začal dle očekávání aktivněji a první střelu vyslal v sedmé minutě. Po příhře od Riery střílel zpoza vápna Kuyt, ale Jensen jeho pokus bezpečně kryl. Po čtvrthodině hry pálil z úctyhodné dálky Torres, branku však minul. Reds se ale hnali do útoku se stále větším úsilím. Ve 22. minutě se Benayoun ještě zastřeloval, když po centru Riery přestřelil prakticky z malého vápna.

Jen o pět minut později už ale Anfield Road rozjásal. Po souhře s Johnsonem se dostal do vápna, zbavil se Alexandera a střelou k levému dolnímu rohu rozvlnil síť. Jen o minutu později se izraelský reprezentant ocitl v další šanci. Tentokrát po jeho hlavičce exceloval Jensen. Další nebezpečnou ránu, tentokrát zpoza vápna, vypustil Lucas. Jensen ale i přes dobrý zákrok do poločasu ještě jednou inkasoval.

Kdo jiný než Benayoun mohl vést rychlý brejk, na jehož konci dorážel střelu nejlepšího hráče na hřišti Kuyt. Do přestávky mohlo být ještě hůře, kdyby Jensen nepředvedl brilantní zákroky proti střelám Johnsona a Gerrarda. Přesto bylo víceméně o vítězi rozhodnuto již při odchodu na přestávku.

Druhá půle dlouho čekala na první vážnější šanci, rozhodně se o ní však nemohli postarat hosté. Torres po hodině hry sice ztroskotal na obětavém Mearsovi, o minutu později se však již radoval z gólu svého spoluhráče. Nebylo žádným překvapením, že se jím stal Benayoun, pro kterého bylo až nezvykle jednoduché doklepnout míč zblízka do branky.

Další gól mohl přidat Gerrard, který si pohrál s dvěma obránci a obešel i Jensena, nicméně se dostal z úhlu, a tak rozezvučel pouze tyč branky hostů. Osm minut před koncem nadešla velká chvíle izraelské hvězdy zápasu, když se nechytla do ofsajdové pasti a Voroninův míč uklidila do levého dolního rohu branky - Benayoun dovršil hattrick!

Po úspěšné trefě toužil i Gerrard, ten ale ztroskotal na Jensenovi. I když se poté neprosadil ani Voronin, nemohli být domácí nikterak zklamáni. Burnley po celý zápas tahalo za kratší nit a odváží si debakl.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com, eurosport.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Liverpool neni uplne v poradku neco tam nefunguje ae vyhra je tady povinnost

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Lahvac-CZ

3:0 (Torres, Kuyt, OG)

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 ( Torres 2, Johnson - Paterson)

Reagovat
smazaný uživatel

tip eurofotbalu je uzasny kurz maximalne 1,03 to ani nema cenu vsazet, dopadne to 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

frajer

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna dneska nevsadim na presny vysledek

Reagovat
Devil

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele