22. kolo
19.01.2009 21:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Everton FC 1:1

Zdravě nabuzení hráči zvládli nejsledovanější zápas kola velmi dobře. Liverpoolské derby bylo tvrdé, ale ne zákeřné, a tak si diváci mohli odnést skvělý prožitek. Gerrardův skvělý gól na vítězství nestačil, a tak se Manchester United i po pondělním večeru drží na první příčce.

Hned po půlminutě protáhl střelou z dálky Anichebe Reinu, který jednou rukou dokázal míč směřující k tyčce vyrazit. Dobývání vápna Evertonu dlouho nepřinášelo vážnější ovoce, až ve 12. minutě se po přímém kopu Gerrarda dostal šťastně k míči Kuyt, ale z pár kroků nepropálil obětujícího se obránce.

Prudké a přesné přihrávky červených oproti sebevědomé a kompaktní obraně modrých zdobily vypjaté derby, ve kterém se hráči osobním kontaktům nikterak nebránili.

Hráči ve vápně i na střídačce a fanoušci na tribunách se chytali za hlavu ve 26. minutě. Anichebe našel svým centrem v šestnátce Cahilla, který mířil hlavičkou přesně k tyči, nicméně domácí Reina byl bleskurychle na zemi a míč vyrazil. A trestat mohl na druhé straně Torres. Ten dostal neskutečný pas mezi Jagielku a Lescotta a jedním dotykem se snažil překonat Howarda. Radost mu ovšem překazila tyč, od které míč směřoval za branku.

Typicky tvrdé anglické derby přineslo nehezký pohled v minutě čtyřicáté, kdy se Anichebe srazil hlavou s navrátilcem Xabi Alonsem. Otřesení hráči se však po dvou minutách dokázali vrátit zpět do hry. O poznání fotbalověji to zahučelo na Anfield Road minutu před koncem první půle. To po chybě Hibberta střílel zpoza obránců Riera a míč jen tak prosvištěl kolem tyče letícího Howarda.

Hráče vstupující do druhé půle přivítal sníh. A favority v červených mohl zchladit i Anichebe, kdyby ovšem byl dříve u přízemního centru na malé vápno od Bainese - nemohl by neskórovat. Vzápětí na druhé straně hodně nešikovně postrčil Jagielka ze zadu Torrese, jehož pád nechal rozhodčího ledově klidným. V 52. minutě se pokoušel Baines o podobnou přihrávku jako o pár chvil předtím, ovšem obětavý Cahill k míči doklouzal pozdě.

V 57. minutě už slavili fanoušci Reds gól, proti byl však Baines. Nejprve Keane namazal Gerrardovi, který z hranice šestnáctky donutil Howarda, aby míč pouze vyrazil do míst, kde stál nekrytý Hyypia. Už už střílel do odkryté branky, když se jako přízrak zjevil hostující obránce a znemožnil mu zamířit přesně. O pět minut později střílel pohotově z dvaceti metrů Torres a branku jen těsně přestřelil.

Když se ve vápně domácích snažil beznadějně vymodlit penaltu Anichebe, určitě nečekal, že z protiakce padne první gól. A jak je u Gerrarda zvykem, byl to gól parádní. Obránci Evertonu se sbíhali ke kapitánovi soupeře natolik nešťastně, že zastínili výhled vlastnímu brankáři a liverpoolský záložník se přízemní střelou z osmadvaceti metrů trefil přesně k levé tyči.

Vstřelená branka bohužel zapříčinila pasivitu do té doby ofenzivního Liverpoolu a tím upadlo i celkové tempo zápasu. Až v 84. minutě pozvedl vášně Osman. Svým pokusem z šestnáctky však vyvolal planý poplach, když tvrdou střelu směřoval přímo do míst, kde stál Reina. Ale za tři minuty se už Moyesova garda radovala. Anichebe byl faulován Benayounem a Arteta dostal možnost zahrát zkrácený roh. Při jeho centru krouceném do branky se šikovně zbavil Cahill Škrtela a dokonalou hlavičkou rozzuřil Reinu. Zasloužený trest za zbytečné vypuštění zápasu byl také tím posledním, co derby nabídlo.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Liverpool musí vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

bez golů asi ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Bez gólů by nevyhrál, ale pár gólů dá. Tak 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool vyhraje 1:0 reina da gola

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
Devil

Doufam,ze Liverpool bude remizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

konecne ma liverpool derby takze strati body

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 ... a první místo je našéééééééééééé

Reagovat
Lorcan

Výsledek je mi celkem ukradenej, těším se na krásnej fotbal

Reagovat
Lorcan

a tipnu si 1:1 (Torres-Cahill)

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 (0-0)

Reagovat
papos182

everton venku vyhrava jen 1:0 ...takze bych se nedivil kdyby to tak skoncilo

Reagovat
smazaný uživatel

Everton!

Reagovat
smazaný uživatel

REDS!!!!!! pohoda 3:0 Fernando je zpět...

Reagovat
smazaný uživatel

je to derby,ktore nema nikdy favorita,prajem si nech padne vela golov,zeby 3-3?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele