30. kolo
22.03.2009 17:00 CET
5 : 0
(3:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool doma ztrapnil Aston Villu

Sebevědomí hráčů Aston Villy se nyní dost možná nachází na bodu mrazu. Po šňůře nepovedených duelů přišla další potupa, tentokrát nejdrsnějšího ražení. Rozjetý Liverpool totiž O’Neillovy ovečky vůbec nešetřil a z Anfieldu je vyprovodil pěti góly.

Jak to tak zkraje vypadalo, Aston Villa dnes hodlala navázat na nevýrazné výkony z předešlých zápasů. Liverpool ji celkem v klidu přehrával a místy byl i nebezpečný. Jako třeba ve druhé minutě, kdy z rohu poslal na Friedela zajímavý hlavičkový pokus Škrťel. O chlup později dostal pro změnu Gerrard pěkný balon za obranu, avšak v rozhodujícím momentu si míč píchl okolo posledního beka až příliš daleko. Ale domácí kapitán nemusel smutnit příliš dlouho. Už v osmé minutě totiž jeho standardní situaci přišel namísto Villans odbránit divizní mančaft, pročež se Xabi Alonso dostal k hlavičce do břevna a Kuyt vzápětí k nekompromisní dorážce. Je otázkou, zda inkasovaná branka natolik hosty otřásla či to byl jen jejich klasický ničím nepoznamenaný herní projev. Nicméně faktem je, že zatímco lehkonozí Reds bez problémů kombinovali, modří se jen trápili a jako by čekali na další úder protivníka. Ten mohl přijít už v 16. minutě, kdyby na tečovaný centr Riery, jenž dopadl na zadní tyč, ideálně dosáhl Gerrard.

Villa se jakž takž osmělila až po úvodní dvacetiminutovce. Tu další totiž ihned načala Carewova pohotová koncovka vnějším nártem po nevysokém centru Ashleyho Younga. Reina poprvé v pohotovosti obstál na jedničku podtrženou, ze svého inventáře zákroků vytáhl jeden z těch brilantnějších. A ne naposled. Hned ve 25. minutě se Carew hlavou opřel do centrovaného míče a podruhé během chvíle notně protáhl soupeřova brankáře. Ovšem jakmile začali hosté docela kousat, ozvalo se opět volání krajského přeboru. Výkop Josého Reiny totiž zadáci Villy nedokázali pokrýt a zpacifikovat, nýbrž ho propustili za svá záda pro Rieru, který bez váhání nekompromisně vypálil pod břevno. Nemohoucnost Villans pak jen podtrhla strašidelná hrubice Friedela, který při rozehrávce přihrál přímo na nohu napadajícímu Arbeolovi. Americký brankář teď jen může blahořečit Španělově nezištnosti, který ještě pod sebou hledal Kuyta, natěsno střeženého Daviesem.

Fotbalisté v modrém se na dnešní velký souboj opravdu nevyspali dobře. Nic jim nevycházelo a už ve 39. minutě to de facto mohli celé zabalit. Vždyť Reo-Coker ve vápně podkosil unikajícího Rieru a sudí Atkinson bez váhání ukázal na penaltový puntík. Exekuce pokutového kopu se ujal jako obvykle Steven Gerrard a uklidil balon do protisměru brankáře Friedela. To takřka stoprocentně znamená definitivní konec hostujících nadějí na solidní výsledek zde, na Anfield Road. No takřka, po 49. minutě už nebylo o co hrát ani v nejmenším. Tehdy totiž protivníkův faul na hraně vlastní šestnáctky potrestal Gerrard chytrou přízemní ranou placírkou po přistrčení Alonsa. Friedel se ke své levé tyči natahoval marně.

Ne že by byla nějaká radost, tahat míč z vlastní branky, ale Brad Friedel by v 64. minutě za zopakování takové aktivity snad i rád zaplatil. Unikajícímu Torresovi totiž skočil na lep, když mu umožnil úspěšnou kličku a penaltu pro Gerrarda. Americkému brankáři, schoulenému do klubíčka, se zkrátka nechtělo španělskému rychlíkovi uhýbat, za což také pykal, respektive byl nucen opustit hrací plochu. Vstříc penaltovému puntíku se tedy znovu vydal Gerrard a střelou do stejného místa jako předtím dovršil hattrick. Od té doby už není moc o čem psát, zápas se dohrával jen proto, že se dohrát zkrátka musel. Reds šetřili síly, Villans se jen křečovitě drápali z pomyslného dna, na něž kleslo jejich sebevědomí.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Lahvac-CZ

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool je ve formě. ¨Villu porazí 4:0 jako real. Góly. Torres 2 , Gerard, Kuyt

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool smete Villu..3:0

Reagovat
Devil

Euforie Villans se bohuzel vyparila jak para nad hrncem,naopak Lpool je na koni.

tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

remiza nebo o gol vyhraje Liverpool ......... srdce bije pro Villans

Reagovat
smazaný uživatel

4:1(Gerrard 2x,Torres,Dossena-teď mu to střílí

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

proste LFCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AVFC nema sanci"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Gerrard, Torres, Kuyt - Young

Reagovat
smazaný uživatel

Ikdyz nefandim liverpoolu tak chci aby vyherali aby si Arsenal zajistili 3 body naskok na Aston Villou tak at liverpool vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

JINAK ARSENAL GOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

prosím o radu kde to sledovat díky 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nova sport pako

Reagovat
smazaný uživatel

na počítadle borče

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

jooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Jsme rozjety tak dame i Lize mistru Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

CFC vas zastavěj.. sice Looserpool ma formu ale Chelsea to zastaví!!!!!!!!!! jinak jako vždy pí*** z Anfieldu 2 penalty.. jako vždy jim rozhodčí nadržoval!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný, Chelsea by porazila i Bohy. Povíme si po špile

Reagovat
smazaný uživatel

ty vo*e dival ses na fotbal ocima nebo pr*eli? obe penalty naprosto jasne, cervena pro friedela rozhodne byt nemusela, je to skoda vzhledem k pristimu zapasu, ale s tim se uz nic neda udelat, ale chelsea momentalne na liverpool nema a pokud budou stridat managery jako ponozky tak ani dlouhop mit nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea sklamala v Tottenhame..veril som im, lebo maju Hiddinka, ale ani bod z WHL??to je hanba..pool je jednoznacne najlepsi a prajem im titul, len tak dalej Pool a ManU!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ste rozjety asi tak jako prostitutka po 30-ti lete sluzbe v nevestinci.

Reagovat
smazaný uživatel

hezky jsme se dotahli na Manchester ten dame v Premier League ho poraziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiime

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa by se v Lize Mistrů maximálně tak posrala a udělala ostudu A na vtírnutí se mezi BIG 4 taky nemaj....Fucking Aston Villa and Chelsea! Liverpool

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele