3. kolo
31.08.2008 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Liverpool potřetí už nevyhrál

Zaváhání Chelsea mohl využít Liverpool a dostat se do čela tabulky. K tomu ale musel vyhrát na hřišti Aston Villy. Nakonec si odváží však jen bod za bezbrankovou remízu.

Výkop do zápasu patřil Liverpoolu, stejně tak jako úvodní minuty střetnutí, kdy Aston Villu moc k míči nepouštěl. Postupně se však hra vyrovnávala a také domácí fotbalisté se dostávali k bráně Jose Reiny. V první desetiminutovce si ale nic víc než rohový kop a jednu standardní situaci vytvořit nedokázali. Hra byla podle očekávání velmi vyrovnaná a ani jeden celek se nedostával do nějakých vyložených šancí.

V 18. minutě ovšem již moc nechybělo. K hlavičce se dostal pravý záložník hostů Kuijt, ale svou příležitost neproměnil. Velmi nepříjemná zpráva přišla pro kouče Beníteze o pár minut později. Jeho největší útočná hrozba Fernando Torres musel předčasně ze hřiště kvůli zranění, které mu nedovolilo pokračovat ve hře. Na hřiště se tak podíval mladíček David Ngog.

V 35. minutě Liverpool po chybě v defenzívě málem inkasoval. Domácí hráči v domnění, že rozhodčí zapíská ofsajd přestali hrát, jenže nestalo se tak a hra pokračovala. K zakončení se nakonec dostal alespoň útočník Carew, ale jeho pozemní střelu gólman Reina vyrazil. Vzápětí mohlo přijít potrestání. Dlouhý centr si zpracoval Dirk Kuijt a z úhlu trefil boční síť. V 42.minutě pálil v nebezpečné pozici nad Ngog.

Hra se po přestávce během první desetiminutovky odvíjela ve slušném tempu, jelikož oba týmy toužily odnést si z tohoto zásahu plný bodový zisk. Ani jeden celek si ovšem nedokázal vytvořit dlouhodobý tlak. V 52. minutě se do zakončení dostal na hranici šestnáctky hostující Xabi Alonso a Aston Villa odvrátila velké nebezpečí až díky zblokování Nickyho Shoreye.

Za dalších deset minut dali o sobě vědět také Villans. Ashley Young zahrával přímý kop, svým centrem našel před bránou Curtise Daviese, který se dostal k hlavičce, ale svůj pokus poslal jen těsně nad a brankář Reina tak zasahovat nemusel. V 71. minutě pálil z voleje z poměrně velké vzdálenosti Petrov, scházela mu však přesnost.

Za pár okamžiků se dostával na druhé straně zřejmě do nejnadějnější pozice celého druhého poločasu Robbie Keane. Po dlouhém pasu Mascherana se dostal až do pokutového území, kde jej ale odzbrojil obětavým skluzem Nigel Reo-Coker. Irský útočník v dresu Liverpoolu se dožadoval penalty, rozhodčím Atkinsonem ale vyslyšen nebyl.

Aston Villa v závěru několikrát nebezpečně ohrozila bránu Reds a ke gólu jí moc nescházelo. Nejprve pálil zhruba ze dvaceti metrů do rukavic připraveného Reiny Milner, o pár okamžiků později hlavičkoval pro změnu po Youngově standardní situaci Martin Laursem, jenže mimo. Utkání tak dospělo k zasloužené remíze.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Liverpool ani Aston Villa se v minulém kole moc nepřevedli. Fantastický obrat v zápase s M'brough, ale pomůže Liverpoolu hodně psychicky. Do sestavy se navíc vrátí čerstvý olympjský vítěz Mascherano, a tak budeme silnější. Doufám, že do zápasu půjde Liverpool s přeskupenou obranou, rozhodně bych nahradil Dossenu, který krom toho, že nestíhá hrát offside trap, není ani moc velkou podporou pro útok. Taky by mohl hrát místo Kuyta Babel, ale uvidíme. Bude to zatím asi nejtěžší zápas v sezoně, až tady se ukáže, zda Liverpool může pomýšlet na titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool má neuvěřitelný štěstí sou to sice jen 2 kola ale prostě liverpool na titul nema podlě mně uvídíme . tip: 2 : 0 bez gerrarda to budou mýt težký

Reagovat
smazaný uživatel

remíza 2:2

Reagovat
Asics.x

2:1 by bylo krasnych, ale myslim ze asi bude nakonec remizka

Reagovat
Pharrell

neprohra domacich

Reagovat
Devil

Domaci budou urcite bodovat.

tip.-2:1

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Po úvodních šťastných vítězstvích na nás padla smůla. Remíza s Villou je přijatelná, ale to že jsou na marodce dva skvělí hráči to je smůla. Zápas s United bude klíčovej, tak doufám, že budeme mít tým v plné síle.

Reagovat
smazaný uživatel

aj ja dufam modlim sa aby to stihli obaja

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele