25. kolo
02.02.2008 18:15 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool vyhrál první zápas v roce 2008

Po nemastné, neslané prvním půli se Liverpool po přestávce rozstřílel a nakonec vyhrál 3:0. Svěřenci kouče Beníteze si tak mohli hlasitě oddychnout, po pěti zápasech opět dokázali vyhrát.

Hostující kouč Roy Keane byl už v sedmé minutě zápasu donucen sáhnout k prvnímu střídaní. Po jednom ze souboji zůstal na zemi ležet Kieran Richardson a na trávník se už vrátit nedokázal, nahradil jej Prica. Liverpool dostal Sunderland už od úvodních minut pod tlak, jenže až na příležitost Crouche toho k vidění moc nebylo.

Ve 23. minutě pálil z velké vzdálenosti Javier Macherano, ale moc práce Gordonovi nenadělal, míč letěl zhruba metr nad bránou. Bohužel, jestli někdo očekával, že se Liverpool do svého soupeře od počátečních minut zakousne a bude útočit, musel být zklamán. Reds byli sice lepším týmem, výraznější příležitost si však dlouhou dobu nemohli vypracovat.

Naopak na druhé straně se do dobré šance dostával Jones, ale na poslední chvíli mu míč odkopl stoper Škrtel. Skutečná gólovka přišla pro Liverpool ve 38. minutě. Pennant si obešel dva protihráče, odcentroval do pokutového území, kde v těžké pozici našel Torrese, jehož hlavička ovšem skončila pouze v náručí gólmana Sunderlandu. V nastaveném čase se do šance hnal Lucas, byl však v rámci pravidel zastaven.

Na roli spasitele si v 57. minutě opět zahrál Peter Crouch. Proti Aston Ville zařídil alespoň bod, dnes poslal Liverpool do vedení. Míč za Gordona záda dostal hlavičkou po centru Stevena Gerrarda. Reds mohli své vedení pojistit, o pár sekund později pálil nebezpečně Fernando Torres, gólmana Sunderlandu však nepřekonal.

Black cats děkovali gólmanovi Gordonovi znovu v 63. minutě, a to když vychytal nádhernou ránu Crouche. Náskok Liverpoolu však nakonec zvýšil Fernando Torres, který utekl obraně Sunderlandu a bez větších potížích vstřelil už dvanáctý gól letošní sezóny. Jenže dvougólové vedení nemuselo Reds vydržet moc dlouho. Po střele Murphyho očividně zahrál rukou v pokutovém území Carragher, ale rozhodčí Styles nic neviděl, a proto se pokračovalo dále.

Jenže Liverpool v posledních minutách polevil, a proto se zbytečně dostával pod tlak. Hlavičku Chopry s velkými problémy vychytal Reina, pět minut před koncem pálil nad z přímého kopu aktivní Murphy. Jako poslední ovšem opět udeřili domácí. V poslední minutě byl v pokutovém území faulován Pennant a následnou penaltu se štěstím proměnil kapitán Steven Gerrard.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
Devil

To by uz byla katastrofa kdyby Liverpool nevyhral ani v tomto zapase na Anfield Road se Sunderlandem ! tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mno jestli Liverpool nevyhraje, velmi mě to pobaví. Souhlasim s Devilem, byla by to katastrofa, jeste k tomu doma. tip: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Benitez tak jak privedete sve ovecky do boje na Anfild Road proti prumernemu a venku neskodnemu souperi ze Sunderlandu?

Tip: 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland muze , Liverpool musi ! tip: 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool byl sice lepší,ale jestli budou sudí nadále pískat pro rádoby mistry,dopadne to jako v italské sérii A,samá zkorumpovaná sketa.

Reagovat
smazaný uživatel

To už nešlo jinak ! Dobře Reds !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele