30. kolo
15.03.2008 16:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Premiérový gól Matějovského Readingu body nezajistil

Skvělou formu potvrdil Liverpool také proti Readingu. Na vítězství se však nadřel mnohem více než se očekávalo. Po rychlém gólu hostů, který vstřelil český reprezentant Marek Matějovský, musel stav utkání otáčet, což se mu nakonec povedlo a po gólech Mascherana a Torrese zvítězil 2:1.

Dnešní zápas měl šokující začátek. V hlavní roli: český reprezentant Marek Matějovský. Po přihrávce z levé strany se míč dostal v 5. minutě právě k 26letému záložníkovi a ten nádhernou střelou z hranice pokutového území do rohu brány nedal gólmanovi Reinovi šanci. Liverpool však nepříznivý stav moc dlouho netrápil. Pokus Xabiho Alonsa a akce Fernanda Torrese sice ještě gólem neskončila, ovšem v 19. minutě Reading už nezachránil ani gólman Hahnemann. Po přihrávce Ryana Babela pálil opět z hranice šestnáctky záložník Javier Mascherano a ten dostal míč až do brány.

Hra se po vyrovnání mnohem více zklidnila. V 28. minutě vyzkoušel štěstí Ryan Babel, ale víc než roh ze své střely nevytěžil. Dirk Kuyt zase mířil nad. Stejně si vedl také Martin Škrtel, jenž na první gól v dresu Liverpoolu stále čeká.

Vstup domácích hráčů do druhé půle byl výborný. Neuběhly ani tři minuty a míč se už třepotal v síti Readingu. Po centru zleva od Stevena Gerarda hlavičkoval přesně o zem kanonýr Fernando Torres, pro kterého to byl již dvacátý gól v letošní sezóně. Liverpool se ale nechtěl s jednobrankovým vedením spokojit. Torres předvedl skvělou kontrolu míče, přihrál Babelovi, ten ale mířil nad bránu Hahnemanna.

Liverpool své těsné vedení ubránil až do konce, i když Reading byl v závěru aktivní a vypracoval si pár dobrých příležitostí. Reds v lize vyhráli popáté v řadě a udrží tak čtvrtou příčku zaručující Ligu mistrů. S napětím budou zítra určitě sledovat zápas hlavního konkurenta v boji o čtvrtou příčku a městského rivala Evertonu.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reading který konečně začal makat to Liverpoolu určitě nedá zadarmo, bude to bitva kde vyhraje asi zkušenost!!! 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

únava z interu taky možná bude hrát roli

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool je prostě nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že když se Liverpoolu daří, že to Reading odnese. Tip 2:0.

Reagovat
Devil

Liverpoolu to ted slape , doma vyhraje s prehledem. tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Liver.je rozjety a s Readingem by si mel poradit.

Tip: 1.

Reagovat
R22

Reding v předchozích dvou utkáních sice vyhrál, ale měli celkem štěstí. My jsme nyní ve formě a dnes to potvrdíme. Tip: 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Matějovský

Reagovat
smazaný uživatel

úžasné. ěkoda, že ho píší s měkkým i

Reagovat
smazaný uživatel

*škoda

Reagovat
smazaný uživatel

tip vyšel ale zápas nebyl moc přesvědčivý pro Liverpool...celkem se zapotili na konci

Reagovat
irik

ja teda nwm proc hraje od zacatku ten drevo Babel a nehraje Yossi ten hraje nasobne lip

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool se dále veze na vítězné notě, což je dobře. Jináč gratulace Marku Matějovskému k vůbec první trefě v anglických soutěžích !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele