32. kolo
30.03.2008 17:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpoolské derby pro Reds

Podle očekávání vítězem ve 178. Merseyside derby domácí celek. Svěřenci kouče Beníteze o výhře rozhodli už v sedmé minutě. Jediným úspěšným střelcem zápasu se stal talentovaný kanonýr Fernando Torres.

Evertonu po celé utkání očividně chyběli dva klíčoví muži – středopolař Tim Cahill a útočník Andy Johnson. Liverpool byl na hřišti po většinu času lepším týmem a je s podivem, že při předvedené hře vstřelil pouze jeden gól.

Pro domácí fotbalisty ale zápas nemusel začít moc dobře. Už ve druhé minutě se totiž ke střele z 25 metrů odhodlal Mikel Arteta, krajana v bráně Reds Jose Reinu ale nepřekvapil. I u další akce, tentokrát té gólové, byl španělský hráč. Fernando Torres tváří v tvář gólmanu Howardovi uspěl, míč poslal ke vzdálenější tyči.

Liverpool i nadále pokračoval aktivně. Z přímého kopu mířil nepřesně Gerrard a v 16. minutě měl Dirk Kuyt hned dvě šance. Poprvé však byla jeho střela zblokovaná a při druhém pokusu poslal míč vedle tyče. Holandský kanonýr byl dnes velmi aktivní a toužil podobně jako v první vzájemném střetnutí těchto dvou týmů vstřelit gól, nebyl mu ovšem souzen.

Hosté se přes tvrdou a disciplinovanou obranu domácího celku nedokázali prosadit. Postupem času sice vyrovnali hru, ale k vážnějšímu zakončení se nedostali. Naopak Steven Gerrard měl na kopačkách druhý gól. Pět minut před přestávkou si zpracoval dlouhý nákop od Reiny a balón napálil tvrdě do tyče. Liverpool v posledních sekundách první půle vymyslel pohlednou akci na jejímž konci byl opět Kuyt, jenže ani tentokrát nemířil přesně.

Everton po změně stran ožil a v 59. minutě mu k vyrovnání skutečně moc nechybělo. Po faulu na Pienaara zahrával přímý kop Arteta, v pokutovém území našel hlavu ideálně postaveného Osmana. Ten však svou dobrou příležitost spálil, jelikož nedokázal zamířit přesně. Toffes dlouhou dobu hráče z Anfield Road nepustili k brance, natož ke střele.

Jenže z ničeho nic udělal velkou chybu nigerijský stoper Yobo a umožnil tím dvojici Gerrard – Torres postupovat na bránu Tima Howarda. Naštěstí pro hosty se stihl Yobo vrátit a nakonec míč zahrál alespoň do zámezí. Everton se snažil, ale dlouhou dobu nedokázal v defenzívě Reds najít skulinku. V 86. minutě však moc nescházelo. Reina podběhl centr Fernandese, Yakubu se ovšem nedokázal přes Škrtela dostat k míči.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (7)

Přidat komentář
Pharrell

derby- asi bude remiza

Reagovat
Devil

V derby preju Evertonu,ale vidim to na vyhru domacich. tip.-1:0

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool zvitazi 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpoolské derby a navíc je umocněné vzájemným soubojem o důležité 4. místo, znamenající ještě možnost hrát LM. Určitě bude skvělá atmosféra a snad i dobrý fotbal s dobrým koncem pro Reds !!! Šance jsou ale vyrovnané a nejen proto, že je to derby se všemi svými specifickými zákonitostmi. Myslím, že lepší tým má domácí FC a to nakonec rozhodne. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Po tomto zapase se bude pozice na 4 miste menit. Everton vyhraje.1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Derby bude velmi vyrovnane. Everton si dela nadeje na LM. Myslim ze Liverpoolu zavari. tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře ! Domácí si pojistili důležitou čtvrtou pozici a také se bodově vzdálili právě rivalům z Evertonu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele