10. kolo
22.10.2005 18:15 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Portsmouth FC - Charlton Athletic 1:2

Ve Fratton Parku se utkaly dva týmy s velice zajímavými bilancemi. Domácí Portsmouth, který za deset zápasů nasbíral pouhých sedm bodů, ještě nedokázal vyhrát ani jedno ze svých čtyř domácích utkání. Naproti tomu Charlton, jenž je po devíti kolech druhý, venku zatím neztratil ani bod. Doma se ale trápí a ze čtyř domácích zápasů získal jen čtyři body. Otázkou dne tedy bylo: Dokáže Portsmouth vyhrát, ukončit svou smolnou sérii a zároveň utnout sérii Charltonu?

Do zápasu lépe vstoupili domácí. Ve třetí minutě se kolem charltonských obránců prohnal Silva, předal míč Laurentu Robertovi a ten svou přihrávkou našel volného Zvonimira Vukiče. Jeho pokus ale nezamířil mezi tyče. O minutu později předvedl hostující Stephan Andersen úžasný zákrok po střele Roberta. Laurent Robert měl další šanci ve třinácté minutě, kdy jeho volný přímý kop proletěl jen pár desítek centimetrů okolo tyče. Hned vzápětí se ale domácí dočkali gólu. Dario Silva se ocitl v pokutovém území a z pravé strany poslal svou střelu okolo vybíhajícího Andersena přímo ke vzdálenější tyči. V první půli Portsmouth jasně přehrával Charlton a jediným nebezpečím pro domácí se zdál být Darren Ambrose, který si do poločasu dokázal vypracovat dvě šance na vyrovnání. Ani z jedné ale ještě gól nepadl.

Do druhého poločasu vstoupila dvě jiná mužstva. Portsmouth se zdál být tak navnazený možností první domácí výhry, že se zcela stáhnul a doufal, že zápas rozhodne jediný gól, zatímco hráči Charltonu byli odhodláni se o body ještě tvrdě poprat. Po hodině hry Murphyho brilatní přihrávka našla Ambrose, ten proběhl dírou v obraně domácích a zakončil za záda nešťastného Ashdowna. O další čtvrthodinu později to byl opět Murphy, kdo přihrával, tentokrát dánskému křídlu Rommedahlovi, jehož následná raketová střela skončila svůj let až v bráně. I přes to, že domácí tým prohrával, se domácí kouč Alain Perrin rozhodl ponechat v útoku Silvu samotného. Portsmouth už si poté vytvořil jen jedinou šanci, kterou neproměnil, a tak si Charlton dokráčel pro další tři body z cizího hřiště a obě série tedy dáe pokračují.

Portsmouth prohra odsunula na 17. místo, na dohled sestupovým pozicím a Perrin ví, že v dalších zápasech musí jeho tým bodovat. Příště hraje na hřišti nováčka ze Sunderlandu, o kolo později doma přivítá dalšího nováčka - výborně hrající Wigan. Pak ale přijdou čtyři velice těžké zápasy - Liverpool, Chelsea, Manchester United a Tottenham. Oproti tomu, Charlton si polepšil a v tabulce se posunul na druhé místo za suverénní Chelsea.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele