7. kolo
26.09.2003 21:00 CET
3 : 2
(1:1)
Stadión:
Highbury, Londýn

Reportáž

Arsenal FC - Newcastle United 3:2

Svěřenci Bobbyho Robsona zatím nevyhráli a asi jen málokdo doufal, že první plný bodový zisk přinese duel na Highbury. Úvod zápasu dal za pravdu papírovým předpokladům a už ve druhé minutě musel gólman hostí Shay Given zneškodňovat šanci Ashleyho Colea. V 18. minutě už ale Given kapituloval, když fatální chybu vyrobil stoper Titus Bramble. Nedokázal odkopnout Laurenův nepříliš prudký centr a Thierry Henry měl u vzdálenější tyče snadnou pozici, prázdnou branku neminul – 1:0. A chvilku později přišla velká rána pro Arsenal, se zraněním musel odstoupit Patrick Vieira a už za minutu bylo vyrovnáno. Kieron Dyer přešel přes Keowna, přihrál zpět Laurenu Robertovi a ten zblízka překonal Lehmanna – 1:1. Poměrně vyrovnaný fotbal pokračoval i po změně stran, efektivnější ale byli domácí a v 67. minutě šli opět do vedení. Střídající Pires po faulu na Ljungberga zahrával přímý kop, centr našel hlavu Gilberta Silvy a ten mířil přesně – 2:1. O pár minut později bylo opět vyrovnáno, opět se o gól postaral Kieron Dyer. Jeho přesnou přihrávku ve vyrovnání zužitkoval Olivier Bernard – 2:2. Poslední slovo však měli opět hráči Arsenalu. V 80. minutě zahrál v pokutovém území rukou Jermaine Jenas a Thierry Henry nařízenou penaltu proměnil s ledovým klidem "panenkovským" obloučkem do středu brány – 3:2. Hosté sice protestovali, ruka byla nastřelená a Jenas byl údajně ve výskoku postrčen, rozhodčí ale na svém rozhodnutí trval a Newcastle tak opět nevyhrál, s pouhými třemi body je v tabulce předposlední.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele