Přátelské zápasy - mezistátní Přátelské zápasy - mezistátní

13.11.2015 20:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Česko si poradilo se Srbskem a vyhrálo 4:1

Česká fotbalová reprezentace zvládla přátelské utkání se Srbskem na jedničku a po zlepšeném výkonu ve druhém poločase porazila Srbsko vysoko 4:1. Díky gólům Tomášů Sivoka a Necida, Ladislava Krejčího a debutanta Ondřeje Zahustela si tak Pavel Vrba na lavičce národního týmu připisuje premiérové vítězství v přípravném duelu.

Úvod zápasu patřil srbským hráčům, kteří byli silnější na míči a zejména ofenzivní trio ve složení Ljajić, Tošić, Tadić dělalo svým hbitým pohybem českým zadákům problémy. Právě Adam Ljajić se objevil v první velké šanci tohoto zápasu, když si narazil balón s Tadićem a jeho prudkou přízemní ránu musel vynikajícím zákrokem likvidovat Tomáš Vaclík.

Svěřenci Pavla Vrby se dlouho nemohli dostat do hry, vázla především rychlejší kombinace při přechodu do útoku. Navzdory tomu šli domácí v 17. minutě do vedení - na koně se dostali díky standardní situaci. Rohový kop zahrával Daniel Pudil, který se po delší odmlce znovu objevil v základní sestavě, na jeho výborný centr sice vyběhl brankář Stojković, ovšem nejvýše vyskočil Tomáš Sivok a dnešní kapitán rozjásal slušně zaplněný stadion ve Vítkovicích.

Ve druhém dějství už fotbalisté v červených dresech předvedli zlepšený výkon a začali si vytvářet nebezpečné situace i ze hry. V 58. minutě pokus Davida Pavelky sice ještě zlikvidoval Stojković, zanedlouho už ale jednička izraelského Maccabi Haifa inkasovala. Nenad Tomović totiž v šestnáctce zaškobrtnul o aktivního Pudila a hlavní rozhodčí Vnuk ze Slovenska odpískal pokutový kop, který nekompromisně proměnil Tomáš Necid.

Dvanáct minut před koncem se o zdramatizování utkání postaral po centru z přímého kopu Petar Škuletić, Češi si však svůj náskok vzali okamžitě zpět, když se po zmatcích v srbské defenzivě míče zmocnil Ladislav Krejčí a se štěstím mezi nohama gólmana zvýšil na 3:1. Sparťanský záložník byl stejně jako další dva střídající hráči u definitivní tečky za dnešním povedeným kláním. Krejčí rozehrál do strany na Jaroslava Plašila, na jehož dobrý centr si naběhl Ondřej Zahustel, přesnou hlavičkou ho uklidil do sítě a svůj první start se lvíčkem na hrudi tak oslavil stylově.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1672)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele