Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 9. kolo
03.09.2021 03:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost brazilských reprezentantů (© AFP)

Brazilce spasil zkušený Everton Ribeiro

Tato prohra může Chile v konečném důsledku ještě hodně mrzet, Brazílie totiž rozhodně nepřijela v neporazitelné sestavě. Chile navíc mělo po většinu zápasu herní převahu, zradila ho ale finální fáze. Brazílie tak zůstává dále 100%, Chile se krčí až na 7. místě ve skupině.

Začátek utkání byl z obou stran dost aktivní a už v 8. minutě měl první velkou příležitost Guimarães, jeho průnik k bráně však v malém vápně zlikvidoval Bravo. Chile svého soka tlačilo, ale naráželo na dobře zformovanou obranu vedenou fantastickým Marquinhosem. Poprvé tak více vystrašil Brazilce až ve 20. minutě Vargas dělovkou z dobrých 35 metrů, která mířila těsně nad bránu. Ve 27. minutě zahrozila na druhé straně Brazílie z protiútoku. Barbosa připravil míč na střelu nebráněnému Neymarovi, který si střelu dlouho připravoval... a míč poslal téměř kolmo vzhůru, div že nepřestřelil tribunu za bránou.

Ve 30. minutě obrovskou šanci spálil Chilan Vargas, který se po dobrém přímém kopu Vidala dostal na hranici malého vápna k dorážce, Weverton v bráně však předvedl fantastický zákrok a svůj tým podržel. O tři minuty později už Chilané sice míč do brány dostali, bohužel však pouze z ofsajdu. Weverton musel znovu do akce 5 minut před koncem 1. poločasu, kdy vyrazil povedenou Vidalovu střelu z dálky. Claudio Bravo na druhé straně měl práce podstatně méně, ve 43. minutě ho však alespoň trochu protáhl Casemiro.

Na začátku 2. poločasu se Chile opět tlačilo do útoku, Aránguizovu dobrou šanci však dokázala zblokovat obrana. Brazilci se však postupně zvedali. Což vyústilo v 64. minutě v gólovou akci. Everton Ribeiro nejdřív našel ve vápně Neymara, kterého ještě skvěle vychytal Bravo, míč se však odrazil zpět k Ribeirovi a ten už ho uklidil do sítě. V 68. minutě se po závaru ve vápně dostal k zakončení Marquinhos, jeho slabou střelu však zkušený Bravo snadno zkrotil. Brazilci poté zápas většinou kontrolovali a Chilany do šancí nepouštěli. Ti také jak už je jejich zvykem za nepříznivého stavu zvýšili bojovnost a agresivitu, ovšem na úkor přesnosti kombinace.

Naději na vyrovnání měli Chilané až v 85. minutě, kdy se po přímém kopu vytvořila skrumáž před Wevertonem, míč z ní však vyplaval mimo bránu. Chile se tak i přes solidní výkon muselo před svým soupeřem sklonit.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnes od Vidala pouze nedůstojná simulace

Škoda že se to jednou taky neodrazilo k někomu z Chile no, z toho měl být aspoň bod..

Reagovat
smazaný uživatel

teda jakože hrál konečně dobře, jsem to napsal jak jantar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele