Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 6
10.10.2009 18:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ukrajina - Anglie 1:0

Ukrajina doma dokázala porazit Anglii 1:0, čímž jí způsobila první porážku ve skupině. Mnohem důležitější je ale fakt, že Ukrajina se přiblížila vytoužené baráži. Výhru domácího celku nad Albionem zařídil jedinou trefou Nazarenko, utkání nedohrát brankář Green, jenž byl vyloučen.

Východoevropané měli před utkáním nůž na krku, museli proti Anglii uspět, aby si udrželi šanci na druhé místo ve skupině. Ukrajinci začali utkání aktivně, což se jim vyplatilo. Klíčový moment celého utkání totiž přišel ve 14. minutě, kdy brankář Green v pokutovém území fauloval Rakytskyse a vysloužil si červenou kartu, rozhodčí navíc odpískal penaltu. Angličané navíc museli vyřešit brankařský post, ze hry byl stažen Aaron Lennon a do branky se postavil David James. Brankářská jednička Portsmouthu pak měla nesnadný úkol, čelit pokutovému kopu Andreje Ševčenka. Jenomže ukrajinský kanonýr Jamese nepřekonal a Ukrajina tak promeškala možnost vedení.

Nicméně aktivita domácích nepolevovala, spíše naopak a po půlhodiny hry se domácí dočkali úvodní branky. Přesněji ve 29. minutě šli Ukrajinci do vedení, Nazarenkova povedená střela za hranicí pokutového území byla ještě přizvednuta jedním z obránců a brankář David James nemohl vůbec nic dělat - 1:0 pro Ukrajinu.

Ve druhém poločase nebezpečně pálil Rakytskyy, ovšem James si se střelou poradil. Reprezentanti Albionu se v početním oslabení dostávali málo do šancí, do jedné se dostal Rooney, ale Pyatov ho zneškodnil. Rooney měl ještě dvě menší příležitosti, ale branku Angličané nevstřelili. Ukrajina si nejtěsnější výsledek pohlídala a v tabulce přeskočila druhé Chorvatsko.

Autor: Ondřej Linhart / TheFA.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
diastan

10 mozna i vyhra ukrajiny rikat muze kdo chce co chce ale anglicani do vsech souboju apd.nepudou uplne na 100% ,maji proste postup jisty a ukrajina bude hrat na max + domaci prostredi mohly by

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

podle mne anglie se nechaa,protoze chce aby chorvaty nepostoupily

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je jasná 10 1,41 skvělý kurz. Jinak myslím že to anglie pustí i na prohru 1:0 protože jinak by chorvati postoupili. A lepší je pak bít se pak někdy s kočkou než se lvem. Navíc chorvatům "něco" dluží z minula

Reagovat
smazaný uživatel

Jakej Andy Cole? Snad Ashley ne? Andy uzh nehraje...

Reagovat
smazaný uživatel

jo,Ashley pak tam měli ještě jednu chibku.Green fauloval Milevského ne Rakytskeho

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele