Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
06.09.2008 17:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Slovensko - Severní Irsko 2:1

Slovensko úspěšně zvládlo duel se Severními Iry, když o zisku třech bodů rozhodly góly ve druhé půli. Hosty poslal zpátky do zápasu vlastní gól Ďuricy a v tomto okamžiku prohrávali už rozdílem jedné branky. V závěru pak brankář Senecký dvakrát zachránil svůj celek a dopomohl k vítězství 2:1.

Utkání na Tehelném poli začalo hned zostra. První momenty patřily Severním Irům. V sedmé minutě kanonýr Healy po přihrávce Clingana bleskurychle vypálil z hranice šestnáctky, ale do jeho střely se položil domácí Škrtel. O několik okamžiků později Clingan mířil v dobré pozici, ale jeho přízemní střela skončila v náručí brankáře Seneckého. V desáté minutě hosté zahrávali již svůj třetí rohový kop, po kterém nebezpečně hlavičkoval Baird, ale míč proletěl těsně nad. Ke slovu se pak dostali i Slováci, když Pekarík nasměroval míč do pokutového území na nabíhajícího Jakubka, který vzápětí spadl po kontaktu s Craiganem na zem a domácí se dožadovali penalty, ale marně. Slovensko po úvodním soupeřově tlaku vyrovnalo hru, ale ke koncovce se narozdíl od svého protivníka nedostali.

Po dlouhé době se diváci dočkali dalšího vzruchu ve 37. minutě, kdy mohli otevřít skóre naši východní sousedé. Ďurica vyslal centr do malého vápna na Jakubka, který poslal hlavičkou míč do sítě, jenže ruský rozhodčí překazil radost domácích, protože odpískal velice těsný ofsajd. Weissovi svěřenci se vybičovali k další gólové šanci, když hlavičkoval těsně vedle Petráš. I hosté ještě před koncem prvního poločasu také stihli zahrozit, když z hranice pokutového území těsně mimo mířila střela Healyho.

Po změně stran mělo Slovensko raketový nástup. Již v první minutě totiž vstřelil branku Škrtel, jenž po Saparově centru krásně hlavičkou nasměroval míč do brány střežené Taylorem. Pro liverpoolského obránce to byla pátá branka v reprezentačním dresu. O čtyři minuty později se pokusil odpovědět Ostrované, když McCartneyho střela prosvištěla těsně nad břevnem.

I Severní Irové se dožadovali pokutového kopu. V 67. minutě Bairdův střelecký pokus blokoval Petráš, který se míče rukou dotkl. Ale rozhodčí nechal hru pokračovat. Dalo by se říci, že to byl klíčový moment zápasu, protože vzápětí domácí zvýšili na 2:0 díky brance Hamšíka. A Slováci byli na koni. Po výborných centrech Šventa a Zábavníka mohl klidně padnout další gól.

Zdálo se, že o vítězi utkání je již rozhodnuto. Chyba lávky. Slušně rozehraný souboj pokazil Ďurica, který po soupeřově centru nešťastně tečoval míč do vlastní brány. Tento gól Slováky pořádně zaskočil a hosté ještě zdramatizovali zápas do posledních sekund. Brankář Senecký dvakrát v krátké chvíli zachránil svůj tým, když vyboxoval do bezpečí Feeneyho střelu a potom chytil hlavičku Craigana. Tři body tak zůstanou na Slovensku.

Slováky čeká ve středu další zápas ve Slovinsku, zatímco Severní Irsko se doma utká s favoritem skupiny Českem.

Autor: David Křížka

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no neviem ci to nebude zase trapenie nasich

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 (Hamsik,Sapara-Durica vlastní,Healy)

Reagovat
jtbs

dobriiii

Reagovat
smazaný uživatel

to si ak predpokladal ze durica vlastny...dobry si kokos!!aspon ze healy nedal gol

Reagovat
jtbs

na duricove vlastnace si asi musime zacat zvikat

Reagovat
smazaný uživatel

tak Durica si už dal 3 vlastní gol ve slovenské repre.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

no asi 2:1 ak zahraju

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Slováky nečeká jednoduchej soupeř,Severní Irové v minulý kvalifikaci až do posledního zápasu byli ve hře o postup na EURO 2008. Bude hodně záležet na tom,kdo dá první gól. Tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 ako nic hamsik 2, sapara

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
Xavi8

moj tip je 2:1 dufam, ze mi aj vide

Reagovat
Xavi8

uuuu jaky som dobry

Reagovat
jtbs

lol

Reagovat
smazaný uživatel

huráááááááááááááá 2:1 sev. írove nic moéc neukazali a jak se vystatovali nebyt neuznaného golu který mal platit mohlo to byt krajší

Reagovat
jtbs

platit nemal, ale bodaj by

Reagovat
jtbs

dobriiii

Reagovat
smazaný uživatel

razor: ten Durica si fakt dal vlastny..dobre si to typovat..skoro

Reagovat
smazaný uživatel

cakal som lachsie vitazstvo..4:0..newadi hlavne ze mame dolezite tri body na uvod a prvu vyhru v roku 2008..ta druha pride v stredu v slovinsku!!!skoda neuznaneho golu vysledok 3:1 by bol krajsi..stefan senecky chytal vybormne..skoda toho vôlastenca zasluzil si ciste konto....dufam ze v slovinsku neinkasujeme a vyhrame aspon 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

finále MS 2010 ČR - Slovensko!!!

Reagovat
jtbs

lol...Taliansko-Slovensko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele