Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
14.10.2009 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Češi se loučí utrápenou remízou, na šampionát nejedou

Ani jedna z podmínek podpírajících český postup na světový šampionát nakonec nebyla splněna. Čeští fotbalisté se v souboji se Severními Iry protrápili k bezbrankové remíze, přičemž Slovinci v San Marinu neponechali nic náhodě. Češi se tak mohou plně koncentrovat na budování nového kádru pro další kvalifikaci.

Čeští fotbalisté si pro své příznivce zkraje přichystali jakýsi platonický tlak - nic neřešící, ničím nebezpečný. Dlouho předlouho tak pořádně nebylo co sledovat. Radost šlo mít akorát z územní převahy domácích, kteří se však k ohrožení soupeřovy branky dostali vlastně až ve 25. minutě, kdy se navíc Necid k hlavičce dostal jen tak napůl. Slovo si tak vzalo severoirské duo Healy-McGinn a pořádně zatopilo Petru Čechovi. Prvně jmenovaný vymyslel geniální lobovaný pas za obranu, který McGinn sice jen lehce lízl, ale i tak dokonale zaskočil již sedícího Čecha, jenž byl tuze rád, že na balon vůbec dosáhl a dokázal ho alespoň posunout těsně vedle tyče. Bílí zvládli do poločasu kontrovat tak akorát Sivokovou skrytou hlavičkou, kterou až na brankové čáře odvrátil jeden z irských hráčů.

Ve své druhé části se tento duel na jednu stranu o něco více vyrovnal, na stranu druhou však zůstal věren stejnému schématu jako doposud. Na spočítání šancí by vám bohatě stačily prsty jedné ruky, a to ještě šancí zdaleka ne stoprocentních. Na jednom konci hřiště slabě zakončoval McGinn, na tom druhém zase Plašil na zadní tyči ještě sklepával balon na malé vápno, k zakončení se neodhodlal. A když po Hlouškově přistrčení koncovka vůbec nesedla Barošovi, pomalu se zdálo, že Češi dnešní utkání do vítězného konce opravdu nedotáhnou. Domácí se však ještě v závěru dokázali vyhecovat k zajímavému tlaku, ze kterého pramenila hlavně Jankulovského jen taktak zablokovaná pumelice.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (307)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele