Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 8. kolo
14.10.2019 20:45 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Ukrajina slaví, po skalpu Portugalska postupuje na Euro

Itálie, Belgie, Rusko, Polsko a nyní také Ukrajina. To je výčet dosavadních jistých postupujících na Euro 2020. Posledně jmenovaná země si postup zajistila výhrou 2:1 nad Portugalskem. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova bude o účast na Mistrovství Evropy ještě tvrdě bojovat se Srbskem.

Kouč domácích Ševčenko nasadil na kraj obrany nové borce, když Bolbata se Sobolem nahradili Karavajev a Mykolenko. Ještě jedna změna na straně Ukrajiny proběhla v útoku, kde Jaremčuk dostal přednost před Moraesem. Se základní jedenáctky hostů po zápase s Lucemburskem vypadli záložníci Pereira s Fernandesem a útočník Félix. Uvolněná místa pak obsadili João Mário, Danilo a Guedes.

Nový muž ve žlutém dresu Jaremčuk vstoupil do zápasu jako velká voda. Již ve druhé minutě poprvé vyzkoušel pozornost brankáře Patrícia a v šesté minutě se dokonce radoval z přesného zásahu. Hlavičku Kryvcova po rohovém kopu Jarmolenka ještě Patrício bravurně vyrazil, k dorážce byl však připraven Jaremčuk, jenž tak rozjásal Kyjev poprvé.

Portugalci následně pochopitelně usilovali o vyrovnání, Guerreiro však v 18. minutě pálil nad břevno. Devět minut poté našel Mykolenko centrem z levé strany zcela volného Jarmolenka ve vápně, kterou utekl Guerreirovi a překonal Patrícia podruhé. Ukrajinci si tak za necelou půlhodinu vypracovala solidní náskok.

Ve 29. minutě se poprvé pořádně ukázal Pjatov, když vyrazil střelu Mária. Vzápětí pálil jen o fous nepřesně Danilo. Tlak Portugalců sílil, ve 32. minutě musel Pjatov opět zasahovat proti pokusu Bernarda Silvy. Deset minut poté se ukázal také Cristiano Ronaldo, ovšem ani on svou ránou nenašel prostor mezi třemi tyčemi.

Pět minut po přestávce si vzal Ronaldo na starost rozehrávkou přímého kopu, na Pjatova si však opět nepřišel. Jinak se ale hosté po změně stran hledali, vysvobození pro ně přišlo až v 71. minutě. Střelu střídajícího Brumy totiž ve vlastním pokutovém území srazil rukou Stěpaněnko. Vedle nařízené penalty uviděl Stěpaněnko druhou žlutou kartu a domácí tak dohrávali v deseti. Pokutového kopu se samozřejmě zhostil Ronaldo, který s přehledem proměnil. Ukrajina tak vedla již jen o jednu branku.

Hosté se poté do protivníka pořádně zakousli. V 74. minutě provětral Pjatova znovu Ronaldo a z následného rohového kopu hlavičkoval nepřesně Pepe. V nastavení pak Ronaldo hlavičkoval jen do Pjatova a tu vůbec největší šanci měl hned vzápětí Danilo, který trefil břevno. Závěr utkání byl hodně nervózní, po jeho konci ale mohli propuknout velké oslavy na domácí straně.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
7C.Ronaldo

0:4

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele