Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 3. kolo
08.06.2019 20:45 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Torku Arena, Konya

Reportáž

Francouzský favorit padl. Ze tří bodů se raduje Turecko

Francie sice byla před utkáním s Turky favoritem, ale vysoká očekávání nedokázala naplnit. Torku Arena ve městě Konya totiž vytvořila bouřlivou kulisu, která ještě zesílila poté, co se trefili domácí Ayhan s Ünderem. Ve druhé půli toho už Francouzi moc nesvedli.

Trenér Didier Deschamps nehodlal ponechat nic náhodě a proti nažhaveným Turkům poslal na trávník od první minuty hráče jako Varane, Lloris, Pogba, Griezmann nebo Umtiti s Mbappém. Prostě světová extratřída, která s Turky neměla mít potíže. Jenže měla a rozhodně ne malé. Bojovný domácí tým od prvních momentů ukazoval, že body hostům rozhodně nechat nemíní.

Úvod zápasu byl minimálně ze strany Francie hodně opatrný a její pověstný střed se nedostával k míči téměř vůbec. Bitva o balon zabrala prvních dvacet minut, během kterých se nic významného nestalo. Jindy lehká a snadná kombinační hra najednou Francouzům nešla a ani jejich elitní střelci se nedostávali k většímu ohrožení brány veterána Merta Günoka.

Kuriózní bylo také to, že za prvních 30 minut nedokázal ani jeden tým vymyslet jedinou střelu na bránu! Když už se tak ale stalo, byl z toho gól. Trochu překvapivě však nestačil zasáhnout brankář Hugo Lloris, který kapituloval ve 31. minutě. Po faulu u postranní čáry rozehrávali domácí hráči volný přímý kop přetažený na zadní tyč. Balon se stejně vrátil před bránu a tam byl nejdůraznější Kaan Ayhan - 1:0 pro domácí Turecko.

Francie se snažila oklepat z nepříjemné situace, jenže kromě držení míče na kopačkách se na nic dalšího nezmohla. Když se první půle pomalu chýlila ke konci, Turci znovu udeřili. Tentokrát si slabší chvíli vybral obránce Umtiti, který přišel o míč u vápna. Yilmaz nahrál do běhu Toközovi, který jej posunul na volného Cengize Ündera. Mladý křídelník AS Řím nezmatkoval a krásnou střelou k tyči překonal Llorise už podruhé.

Aby se francouzští hráči trochu probrali, volil trenér Deschamps dvě změny. Oživit hru přišli Coman s Mendym. Velká pozornost byla upřena především na dvojici Griezmann a Mbappé, která zatím mlčela. Právě střelec Paris Saint-Germain se jako první hnal za delším míčem, jenže znovu tu byla poctivá a tvrdá obrana Turků.

I Turci ale měli své šance. Burak Yilmaz mohl navýšit turecké vedení, když se zčistajasna dostal do šance po další chybě obrany. Jeho střelu ale vytáhl brankář Lloris na rohový kop. Do zajímavé střelecké pozice se dostal Olivier Giroud, ale mířil mimo. Pár minut před koncem si Pogba narazil míč s Comanem a Ben Yedderem, ale opora Sevilly pálila mimo. Francouzi prohráli a není se čemu divit, protože nedokázali vymyslet ani jednu střelu mezi tři tyče!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele