Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 8. kolo
15.10.2019 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Švýcaři si hravě poradili s Irskem a mají postup ve svých rukách

Švýcarsko se oklepalo z porážky v Dánsku a v důležitém souboji přelstilo Irsko. Hosté nadále zůstávají na prvním místě, ale oproti Švýcarům mají pouze bodový náskok a o jeden odehraný zápas víc. Domácí jsou sice třetí, ovšem situaci mají zase ve svých rukách, neboť na závěr se utkají se slabšími výběry Gruzie a Gibraltaru.

Domácí měli po zklamání z Dánska co napravovat, přesto jejich trenér Petković ponechal důvěru stejné jedenáctce. To lodivod Boys in Green McCarthy se změn v sestavě nebál. Na levý kraj obrany naskočil místo Dohertyho Stevens, Hourihane v záloze uvolnil místo pro Brownea a před Robinsonem dostal v útoku prostor Connolly.

První navštívenku na brankáře Irů Randoplha poslal v sedmé minutě Xhaka, strážce hostující svatyně byl ale připraven. Za dalších devět minut už ale Randoplh tahal míč se sítě. Za hranicí šestnáctky se ke střele odhodlal Seferović a levou nohou se trefil neomylně po zemi k tyči - 1:0.

Radost domácích však trochu pokazilo zranění Mehmediho, kterého ve 28. minutě vystřídal Fernandes. Krátce poté vyslal nebezpečnou, leč o fous nepřesnou ránu Lichtsteiner. Podobná snaha Stevense na druhé straně dopadla pro odvážlivce v bílém dresu podstatně hůř. Festival střel, které skončily v zámezí, pokračoval díky snaze domácích, konkrétně Schära, Embola a Seferoviće. Gólman Nati Sommer měl zase ve 41. minutě snadnou práci s hlavičkou Egana.

Sedm minut po změně stran se k hlavičce dostal Embolo, ale po centru Rodrígueze trefil přesně místo, kde stál připravený Randolph. Za dalších pět minut zase střílel nad břevno Xhaka. Hosté působili neškodně, v 64. minutě je zase zachránil Randoplh, jenž po rohovém kopu Rodrígueze vytáhl hlavičku Schära. Spolupráce stejných mužů na straně Nati se opakovala o devět minut později, tentokrát však Schär hlavičkoval příliš vysoko.

Další komplikace pro Irsko přišla v 76. minutě. Coleman zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, navrch viděl po druhé žluté kartě červenou kartu, a Švýcaři měli k dispozici penaltu. Tu však Rodríguez neproměnil, neboť Randloph jeho záměr vystihl a vyrazil míč na tyč. Domácí se ale přece jen dočkali druhé branky. Ve třetí minutě nastavení si Steffen na pravé straně všiml volného Fernandese, který i přes úsilí bránících Irů skóroval.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele