Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 8. kolo
15.10.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

La Roja si ve Švédsku zajistila postup na EURO

Na evropském šampionátu v roce 2020 nebudou chybět ani Španělé. Mistři Evropy z let 2008 a 2012 získali ve švédské Solně kýžený bod a o postup už nemohou přijít. Švédsko v zápase dlouho vedlo a vypadalo to, že získá tři body, jenomže ve druhé minutě nastaveného času zařídil remízu 1:1 Rodrigo. Švédové ale nemusí smutnit, protože i díky remíze Rumunů s Norskem zatím udrželi druhou postupovou pozici.

Španělský reprezentační výběr čekala ve Švédsku dosud nejtěžší zkouška, navíc bez potrestaného kapitána Sergia Ramose. Tre Kronor potřebovali favorizovaný celek nejlépe porazit, aby se před ně nedostalo Rumunsko, Španělé zase chtěli získat kýžený bod, který by je na jubilejní šampionát posunul.

Prakticky po celé utkání měla La Roja výraznou převahu v držení balónu a v prvních třiceti minutách si vypracovala tři čisté gólovky. Thiago Álcantara se dostal až k blízkosti Olsena, jemuž chtěl udělat kličku a do prázdné zakončit, brankář Tre Kronor však dobře zasáhl a zmařil první obrovskou šanci Španělů. Olsen měl v prvním poločase ještě další dobré zákroky, nejprve když z malého vápna vychytal Rodriho a ve 20. minutě se natáhl po hlavičce Gerarda Morena. Švédsko poprvé zahrozilo až po půlhodině hry, po centru Lustiga hlavičkoval Quaison a David de Gea se úspěšně proletěl vzduchem.

Hosté sice měli více ze hry, ale v prvním poločase branku nedali a Švédové je pět minut po přestávce nemile zaskočili. Po Quaisonově centru zblízka hlavičkoval do de Gey Marcus Berg, následně Forsberg z dorážky nepropasíroval balón do sítě a až další Bergova dorážka slavila úspěch. Švédsko vedlo 1:0 a na tahu byli Španělé. Obraz hry byl následující, La Roja držela balón a snažila se dobývat Olsenovu branku, zatímco Švédové jen a jen bránili. A zdálo se, že nejtěsnější vedení skutečně udrží, než ve druhé minutě nastaveného času zaslouženě vyrovnal Rodrigo. Rohový kop propadl do vápna, kde se nejlépe zorientoval právě Rodrigo a přesnou střelou zajistil Španělsku postup na evropský šampionát. Švédové udrželi druhé místo, ale o postup ještě musí zabojovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele