Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 6. kolo
08.09.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Norsko předvedlo ve Švédsku dobrý výkon a odváží si domů cenný bod

Švédové nedokázali potvrdit úlohu mírných favoritů proti Norsku a v severském derby vybojovali pouze bod za remízu 1:1, situace ve skupině F se proto znovu zamotala. Domácí výběr se udržel na druhé pozici s jedenácti body, nicméně před druhým Rumunskem má náskok jediného bodu a před svým nedělním rivalem je o body dva. Oba dva výběry se tak i ve druhém vzájemném měření sil rozešly smírně, tentokráte měli lehce navrch hosté.

Utkání bylo od samého začátku nesmírně vyrovnané, k prvnímu většímu vzrušení došlo po necelých deseti minutách hry. Po přímém volném kopu z pravé strany vrátil balón do ohně Nordtveit, před hranici brankového území si seběhl King a pak prudce hlavičkoval mezi dvěma bránícími protivníky. Nicméně jeho úmysl přečetl připravený gólman Olsen a míč fantasticky jednoruč odvrátil nad svou branku.

Přesně po dvaceti odehraných minutách se na druhé straně ukázali také domácí. Ke standardní situaci z osmnácti metrů se postavil Emil Forsberg a myslel to dobře, jenomže jeho přízemní kroucený projektil skončil o decimetry vedle levé konstrukce. Když už se zdálo, že nedělní protivníci budou odcházet do kabin za nerozhodného bezbrankového stavu, tak v poslední minutě z ničeho nic udeřil osmadvacetiletý záložník anglického Fulhamu Stefan Johansen.

Na levém křídle odvedl skvělou práci King, po přesně načasované nahrávce a nepatrného posunutí od Ødegaarda našel zcela zapomenutého Johansena. Ten ve stoprocentní příležitosti nezaváhal, míč totiž usměrnil přesně do vzdálenějšího dolního rohu. Švédsko po změně stran zabralo a snažilo se najít recept na dobře organizovanou defenzivu soupeře. To se mu nakonec povedlo v 60. minutě, kdy se o vyrovnání postaral aktivní Forsberg.

Kmenový hráč bundesligového Lipska po hezké akci svých spoluhráčů na pravé straně obdržel míč do pokutového území, na nic nečekal a po zemi zamířil ze čtrnácti metrů k levé tyči mimo dosah stojícího brankáře Jarsteina. Ve zbývající půlhodině se nic zásadního nestalo a bylo vidět, že ani jeden výběr hlavně nechce prohrát. Švédové se zhruba za měsíc pokusí splnit povinnost na Maltě, Norové by rádi zaskočili dosud suverénní Španělsko.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Hiko

1:2 plís

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele