Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 5. kolo
07.09.2019 20:45 CET
2 : 4
(0:1)

Reportáž

Portugalci zvládli důležitou bitvu v Srbsku a poprvé v kvalifikaci vyhráli

Portugalci i s hvězdným Cristianem Ronaldem v základní sestavě zvládli důležitý souboj v Bělehradě s konkurenčním Srbskem a po divokém závěru nakonec zvítězili v poměru 4:2. Hvězda italského Juventusu přidala třetí branku svého výběru a v celém průběhu byla hodně vidět. Domácí se sice hned dvakrát dotáhli na rozdíl jediné branky, jenomže jejich soupeř dokázal v obou případech celkem brzy odpovědět.

Srbové si tak na konto připsali svou druhou porážku a výrazně si zkomplikovali cestu na evropský šampionát. Nyní jsou až čtvrtí se čtyřmi body a na vedoucí Ukrajinu již ztrácejí propastných devět bodů. Portugalci naopak poprvé vyhráli a alespoň částečně odčinili domácí remízy právě s Ukrajinou (0:0) a se Srbskem (1:1). V úvodní půlhodině k ničemu zajímavému nedošlo a oba protivníci se spíše rozehřívali, následně poprvé zahrozil Ronaldo.

Čtyřiatřicetiletý klenot po dobré práci spoluhráčů hned dvakrát vystřelil během krátké chvíle, ale vždy byl zablokován. Necelých deset minut před přestávkou se poprvé ozvali i houževnatí Srbové, jenomže po přihrávce Lazoviće z pravé strany skrz pokutové území pálil o necelé dva metry vedle přední tyče nabíhající Kolarov. Hosté se dostali do vedení ve 42. minutě, kdy se William Carvalho po centru z pravého křídla nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru.

Pak už měl celkem snadnou úlohu a ze tří metrů napálil balón do prázdné branky. Ihned po přestávce se ve dvou slibných příležitostech zjevil Ronaldo, avšak nejprve z hranice šestnáctky zakroutil balón o kousek vedle vzdálenější tyče a vzápětí mu chyběly centimetry ke skórování i po přímém volném kopu z dvaadvaceti metrů. V 52. minutě měl na kopačce vyrovnání Milivojević, jeho volej totiž prosvištěl o decimetry vedle levé konstrukce.

Svěřenci trenéra Fernanda Santose přidali druhý uklidňující gól po necelé hodině hry. Hezké přízemní kombinace svých spoluhráčů využil Gonçalo Guedes, před hranicí pokutového území se chytře uvolnil a pak napálil míč nechytatelně k protější konstrukci. Neuběhlo ani deset minut a domácí se vrátili zpět do hry o bodový zisk, když Nikola Milenković po rohovém kopu od Tadiče přesně hlavičkoval doprostřed branky kolem brankáře Patrícia.

O minutu později dokonce mohl vyrovnat střádající Ljajić, ovšem Patrício konečky prstů vyškrábl balón nad břevno. V 80. minutě přišla velká chvíle Ronalda. Ten po přesně načasované kolmici od Bernarda Silvy přelstil ofsajdovou past a ze středu šestnáctky nasměroval míč za záda vyběhnutého gólmana Dimitroviće - 1:3. Neuběhlo ani pět minut a o druhé snížení se postaral Aleksandar Mitrović fantastickou ranou přímo pod horní tyčku. Nicméně v 88. minutě definitivně odrazil nápor Srbska Bernardo Silva razantním projektilem z dvanácti metrů do bližšího spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
Benfica

po slabom úvode do kvalifikácie to už bude klasika.. 0:3

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
eder

Serbija is Kosovo!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak, k postupu má Por. daleko,šak vyhrály tu LN tak mají postup jistej ikdyby skončily poslední.

Reagovat
Benfica

nie nemá

Reagovat
Benfica
Reagovat
Benfica

ale tak ďaleko k postupu Portugalsko nemá aj tak.. ešte v pohode môže skončiť na prvom mieste btw Ukraina bude hrať už len o 9 bodov a Portugalsko a s prebiehajúcim hrá ešte o 18 bodov

Reagovat
HullCity

Uvidíme 14.října,ale mě je celkem jedno z jakého místa se postoupí...

Reagovat
Benfica

mne v podstate tiež, je to v podstate jedno.. len robí mi dobre keď Portugalsko iba vyhráva a je veľká pravdepodobnosť, že minimálne do konca roka aj bude

Reagovat
HullCity

Co vlastně říkáš na ten domácí zápas s Ukrajinou 0:0? Viděl jsi to? Jsem byl zrovna v práci a nějak nemůžu sehnat pořádný sestřih nebo tak...

Reagovat
Benfica

Portugalská klasika na začiatok kvalifikácie.. kopec šanci gól žiadny, v podstate to isté aj proti Srbsku.. popravde na základe prvých 2 zápasov Portugalska som čakal, že Srbsko na tom bude bodovo lepšie, lebo Ukrajinci boli takmer neškodní, ono s piatimi strelami (proti 18) z toho iba jedna na bránu, 2 rohy to ukazujú dokonale..

Reagovat
Pharrell

CR 7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele