Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 6. kolo
08.09.2019 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Španělé povinně přetlačili Faerské ostrovy

Španělsko si bez problémů poradilo před vlastními fanoušky s Faerskými ostrovy a je jednou nohou na evropském šampionátu. Protože Švédsko pouze remizovalo s Norskem, zvýšilo svůj náskok z čela tabulky na druhé místo už na rozdíl sedmi bodů. Dvě branky zaznamenal nejprve Rodrigo, dvakrát se po něm v Gijónu trefil taktéž Paco Alcácer.

Domácí, dle očekávání, měli utkání jednoznačně pod svou kontrolou. Ačkoli si v prvním poločase nevytvořili tolik gólových příležitostí, bohatě jim stačilo pro klid na duši skórovat jednou. Na hranici ofsajdu výtečně balancoval Mikel Oyarzabal, následně přihrál doprava ještě lépe postavenému Rodrigovi, jenž pak skóroval do zcela odkryté brány.

Už v 10. minutě mohl přitom zacílit přesně Sergio Ramos, jenž vypálil z blízkosti poté, co do šestnáctky pronikl Suso, nicméně jeho zakončení zablokoval bránící Gregersen. Sedm minut před změnou stran ještě ozkoušel svou mušku Thiago Alcântara, z voleje vyslal úchvatnou pumelici, ovšem mezi třemi tyčemi si připsal úspěšný zákrok gólman Nielsen.

V 50. minutě Španělé svůj náskok navýšili. Thiago Alcântara poslal dlouhý centr k pravé lajně, odtud si Rodrigo sběhl do středu pokutového území, odkud následně levačkou umístil míč ke vzdálenější tyčce, kam se Nielsen jen marně natahoval. Další přesné zásahy přišly na řadu až v samotném závěru utkání. Hostům prostě poslední minuty nevyšly.

Další asistenci vyprodukoval v 89. minutě Thiago Alcântara, jenž ve vápně přistrčil balón na střídajícího Paca Alcácera, a ten ho protečoval z hranice brankového území za záda Nielsena. V nastavení zaúřadoval Paco Alcácer gólově ještě jednou, to když ho pohotově svým přesným pasem zleva našel Gayá, a na bližší tyči Nielsen na hlavičku nedosáhl.

Faerské ostrovy v ofenzivě evidentně tahaly za kratší konec, vždyť všudy všeho vyprodukovaly jen dvě střely na bránu, přesto ve druhém poločase velkého favorita mohly zaskočit. Španělská defenziva trochu laxně přistoupila k Bjartalídovi, který se najednou řítil sám na brankáře Davida de Geu, ten však včas vyběhl a jeho pokus nohou vyrazil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele