Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 10. kolo
19.11.2019 20:45 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Snadná výhra. Rusko porazilo o pět branek San Marino

Rusko zakončilo úspěšný kvalifikační cyklus očekávaným vysokým vítězstvím na půdě San Marina. Získalo tak svou osmou výhru ve skupině, a až na souboje s Belgií, v nichž neurvalo ani bod, mělo jinak s ostatními účastníky tabulky stoprocentní bilanci. Na Apeninském poloostrově vedlo do poločasu o dvě branky, po obrátce pak přidalo ještě další tři.

Co se hlavní otázky každé kvalifikace týče, tedy možného postupu na hlavní turnaj, tahle hádanka byla v tomto uskupení poměrně brzy rozluštěna. Bylo jisté už před tímto zápasem, že Rusku přímou účast už nikdo nevezme a že San Marino naopak nemůže proklouznout na šampionát ani dodatečně přes Ligy národů a skončí v pořadí úplně poslední.

Šlo tedy oběma o to, aby na hrací ploše předvedly co nejideálnější výkon. Rusové se s evropským fotbalovým trpaslíkem určitě nechtěli nijak trápit, možná i proto zasadili svému soupeři první ránu už ve 3. minutě. Petrovovu přihrávku do nebezpečného prostoru odvrátil bránící Lunadei jen k nohám Kuzjajeva, který ho následně snadno dopravil do sítě.

O šestnáct minut později hosté skórovali podruhé. Kuzjajev svým technickým zakončením sice nechal vyniknout gólmana Simonciniho, ovšem ten balón stačil vyrazit pouze do míst, kam si naběhl Petrov, a ten z blízkosti pohotově dorážel. Ve 29. minutě se snažil náskok pojistit Ionov, chopil se exekuce přímého kopu z dobré pozice, ale o kousek minul.

Dalšího gólu se ruský výběr dočkal až v dějství druhém. Ve 49. minutě vyslal prudký centr z pravé strany Petrov, ve vápně si na něj naběhl Mirančuk, který bleskovou hlavičkou překonal pozdě reagujícího Simonciniho. V 56. minutě se trefil také jeho spoluhráč Ionov, za šestnáctkou totiž dostal až příliš prostoru a balón nasměroval ke vzdálenější tyči.

San Marino i nadále působilo v útoku bezradným dojmem, jeho sok měl, nutno říci, že očekávaně, střetnutí plně pod svou kontrolou. V 62. minutě se mohl na střeleckou listinu zapsat Džikija, avšak ke své smůle trefil jen břevno, následně se meruna ještě odrazila k volnému Kuzjajevovi, jenže jeho gól platit nemohl kvůli zřetelnému ofsajdu.

V 71. minutě se podařilo překonat Simonciniho také Dzjubovi, bylo ale porušeno opětovně pravidlo o ofsajdu, a tak i jeho radost byla ve finále předčasná. Skóre nakonec definitivně uzavřel Komličenko, současný forvard Mladé Boleslavi, jenž v reprezentaci mimochodem zaznamenal svůj premiérový gól poté, co snadno zužitkoval nahrávky od Petrova.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-5

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Elmas

0:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele