Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 9. kolo
15.11.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Švédové v Bukurešti vyhráli a slaví postup

Je hotovo, je dobojováno! Skupina F prozradila dva postupující a jedním z nich je i Švédsko. Reprezentanti "Tre Kronor” odmítli závěrečnou přetahovanou a postup si zajistili už v Bukurešti, v přímém souboji s Rumunskem. Švédům se v Aréně Națională náramně podařil prvním poločas, během kterého padly do domácí sítě všechny branky.

Rumunsko potřebovalo v tomhle souboji vyhrát, jiná cesta už k postupu nevedla, ovšem Švédové žádnou dramatizaci nedovolili a z druhého místa doprovází Španěly na Euro 2020.

Úvodní minuty nabídly velký boj, jak domácí Rumunsko, tak i Švédové chtěly diktovat tempo a tak se měnily zajímavé situace na obou stranách. Po šestnácti minutách napřáhl z dálky Nicolae Stanciu , ale jeho pokus šel mimo. O dost přesněji pak mířil na druhé straně barikády Marcus Berg a bylo z toho rychlé hostující vedení. Skvělou práci přitom odvedl Emil Forsberg, který zatáhl balón po levé straně hřiště a přesným centrem našel hlavu skórujícího Berga.

Švédové byli přeci jenom o trochu aktivnější a to i po vstřelené brance. Rumuni si takový vývoj utkání jistě nepředstavovali a najednou museli dotahovat ztrátu soupeře. Ta ještě narostla ve 35. minutě, když Berg šikovně sklepl balón pro Quaisona a ten z druhé vlny v naběhu překonal Tătăruşanua. Pohádkový první poločas pro "Tre Kronor" už nic nepokazilo a hosté klepali na brány evropského šampionátu.

Rumuni ještě nechtěli skládat zbraně, ale po přestávce museli výrazně přidat. Domácí kouč poslal do druhého poločasu čerstvého mladíka, syna největší rumunské hvězdy Gheorghe Hagiho Ianise, nicméně něco, co by diváky v Bukurešti zvedlo ze sedadel, nepřicházelo. Čtvrthodinu před koncem mohl definitivně rozhodnout Quaison, nebýt obětavého zákroku obránce Rusa. Rumunům v závěru evidentně docházely síly a postup Švédska na mistrovství Evropy 2020 se začal reálně rýsovat až byl závěrečným hvizdem definitivně stvrzen.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele