Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 3. kolo
08.06.2019 20:45 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Itálie si snadno poradila s domácím Řeckem

Řekové se nechtěli před vlastními fanoušky nechat zahanbit a pomýšleli proti Italům na body. Nic z toho se ale nekonalo, protože jasně lepší squadra azzura s přehledem vyhrála. Svými góly se pod tři body podepsali Barella, Insigne a Bonucci.

V Aténách čekala na Italy podle předzápasových předpokladů hodně napínavá bitva s odhodlanými Řeky a jejich tuhou obranou. Zkušená defenzivní linie domácích ale moc dlouho nevydržela. O osudu utkání a vítězi rozhodla desetiminutovka v první půli, během které Italové zaznamenali všechny tři branky. Svěřenci trenéra Manciniho jsou i nadále na prvním místě ve skupině, zatímco Řecko kleslo až na sdílenou třetí příčku.

Tempo utkání na jeho začátku bylo hodně opatrné a ani jeden z týmů se vpřed moc nehnal. Italové se postupem času ale přeci jen usadili kolem vápna Řeků. Obránce Giorgio Chiellini se dostal k hlavičce, ale ta neměla dostatečnou razanci, takže Vasilios Barkas bez problémů zasáhl. Jeho pozornost si vyžádala také akce Belottiho, kterému nakonec z dobrého úhlu nesedla rána. O tři minuty později už se ale skóre měnilo.

Řecká obrana se dopustila chyby v rozehrávce, čehož využil Andrea Belotti. Zkušený kanonýr nahrál do středu vápna, kde byl úplně volný talent Nicoló Barella. Jeho tvrdou ránu nemohl brankář Barkas za žádných okolností chytit a kapituloval.

Řecku se sice poté dařilo držet míč, ale spíš jej kontrolovalo na vlastní polovině, dost daleko od Sirigua. Takže se šest minut po první brance povedlo hostům zvýšit vedení bez větších potíží. Lorenzo Insigne využil své brilantní techniky s míčem a prodral se kolem dvou obránců až do vápna. Tam zvolil technický pokus na zadní tyč a dobře udělal, protože Barkas plachtil zbytečně - 2:0.

Tragickou první půlhodinu posléze zakončil Leonardo Bonucci, který si naskočil na další povedený centr ze strany od Emersona. S pomocí pravé tyče Bonucci překonal brankáře Barkase a začalo to s Řeky vypadat hodně špatně. Bylo před nimi téměř 60 minut za nepříznivého stavu 0:3 a jejich obrana si zrovna vybírala slabší momenty.

Ještě před koncem první půle musel Barkas znovu zasahovat, když na něj ze strany utíkal rychlonohý útočník Andrea Belotti, ale oporu Turína Barkas vychytal. Jeho sok na druhé straně neměl tolik potíží ani ve druhé půli. Tu sice začal zajímavou ranou Konstantinos Fortunis, jehož rána ze standardní situace ale nebyla nebezpečná.

Italové v pohodě kombinovali a Řekové působili až podivně neochotně pokud jde o útočení. Navýšit skóre na 4:0 mohl deset minut před koncem Federico Chiesa, jenže syn slavného útočníka v obrovské šanci selhal a pálil mimo bránu! A protože poslední střelu Alessandra Florenziho zlikvidoval pozorný Barkas, skóre už se neměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1, překvapení

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele