Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 7. kolo
11.10.2019 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Portugalsko podle očekávání přehrálo Lucembursko

Portugalci nezaváhali proti trpaslíkovi skupiny B z Lucemburska a v Lisabonu ho zdolali celkem hladce po výsledku 3:0, díky tomu zvýšili svůj náskok na druhém postupovém místě. S jedenácti body na kontě zaostávají za vedoucí Ukrajinou o bodů pět, před třetím Srbskem si vytvořili solidní čtyřbodový náskok. Lucemburčané naopak definitivně ztratili naději na evropský šampionát a se čtyřmi body se nacházejí na čtvrtém místě.

V domácím dresu nastoupil hvězdný Cristiano Ronaldo a hned od samého začátku byl hodně vidět, když se už po sedmi minutách hry neúspěšně dožadoval odpískání pokutového kopu u polského rozhodčího Stefanského. Krátce po odehrané čtvrthodině obdržel parádní přihrávku do volného prostoru Félix a stanul zcela osamocen před gólmanem Morisem, jenomže ze dvou metrů trestuhodně netrefil branku protivníka.

Ihned na to se jasný favorit přeci jen dostal do vedení. Po akci Semeda na pravém křídle přistál odražený míč přímo na kopačce Bernarda Silvy, který se z pěti metrů nemýlil a snadno rozvlnil síť. Hosté z ničeho nic vystrčili růžky ve 26. minutě, ale Thill ze zhruba deseti metrů minul levou tyč o více než metr. V prvním dějství se nic dalšího nepřihodilo, Portugalsko se postupně rozjíždělo i po výměně stran.

Po necelé hodině hry vyzkoušel štěstí z hranice pokutového území Ronaldo a prostor tří tyčí vskutku netrefil jen o několik centimetrů. Hvězda italského Juventusu se dočkala v 65. minutě. Ronaldo jako správný kapitán vystihl rozehrávku soupeře, při samostatném úniku si všiml vyběhnutého Morise a pak ho naprosto ukázkovým lobem z patnácti metrů přehodil, balón s chirurgickou přesností zapadl k vzdálenější konstrukci.

Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem byl blízko ke svému druhému zásahu v utkání Silva, nicméně tváří v tvář nevyzrál na famózního Morise. Ani ne pět minut před koncem se o podobný počin neúspěšně pokusil Ronaldo a po perfektně načasovaném náběhu hlavičkoval o kousek vedle. V 89. minutě uzavřel gólový účet střídající Gonçalo Guedes, jenž po rohovém kopu a několika odrazech šťastně propálil bezmocného Morise.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Elmas

6:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
vanGomm

Když je tam 1,05,tak by to mělo být za 1.

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Pharrell

4:1

Reagovat
7C.Ronaldo

7:0 král všech 7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele