Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 4. kolo
10.06.2019 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Polsko čtyřmi brankami přejelo Izrael a zůstává první

Polsko až nečekaně snadno přehrálo Izrael a pojistilo se vedoucí postavení v tabulce skupiny G. Hosté nebyli výrazně horším týmem, příliš je však nepodržel gólman Ariel Harush. Přesto zůstává Izrael na druhém postupovém místě, byť již jen bod před třetím Rakouskem.

Od úvodního hvizdu to byli hlavně domácí, kteří drželi míč na kopačkách a snažili se podnikat útočné výpady. Obrana Izraele dlouho nepouštěla soupeře do zakončení, až ve třinácté minutě pálil vysoko nad břevno Krychowiak. Hosté odpověděli za tři minuty, kdy Kayal prověřil gólmana Polska Fabiańskiho. Velkou šanci měl ale ve 25. minutě Zahavi. Přihrávku z levé strany si ale nezpracoval iděálně a střelu levou nohou zblokoval Bednarek.

Následně se dopředu tlačili zase bíločervení. Po půlhodině hry hlavičkoval Piatek ještě mimo tři tyče, ve 35. minutě se již prosadil gólově. Celou akci rozjel Lewandowski, který kolmicí poslal dopředu Kedzioru, jenž ještě přistřil Piatekovi a dělovka kanonýra AC Milán na přední tyč poslala domácí do vedení. Izrael ale rozhodně nesložil zbraně, jenže pokusy Kayala, respektive Zahaviho se neujali. První polovinu duelu uzavřel nepřesnou standardní situací Lewandowski.

Naděje hostů na vyrovnání se výrazně ztenčili v 55. minutě, kdy Grosicki trefil centrem ruku bránícího protihráče v pokutovém území a z nařízené penalty zvýšil náskok domácích Lewandowski. Za další tři minuty bylo Izraelcům ještě hůř. Pas křížem z pravé strany našel Grosického, jenž se nerozpakoval a z voleje vypálil. Jeho rána překvapila brankáře Harushe, kterému míč prošel mezi prsty - 3:0.

Hosté se v závěru snažili alespoň o čestný zásah, neujala se však žádná z jejich šancí. V 78. minutě to po Zahaviho přihrávce zkoušel Peretz, jenže těsně minul tyč Fabiańského svatyně. Bíločervení se v posledních minutách zápasu již tolik netlačili dopředu, přesto přidali čtvrtý zásah. Postaral se o něj střídající Kadzior, jenž potrestal špatný výkop Harushe a po Milikově nabídce uzavřel střelecký účet varšavského střetnutí.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat
Knight_in_fire

Środowiska żydowskie chcą od nas 300 mld złotych za tzw mienie pospadkowe. Na pohybel im!

Polska!

Reagovat
Knight_in_fire

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele