Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 9. kolo
15.11.2019 18:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko si hravě poradilo s Faerskými ostrovy

Norsko potvrdilo v souboji s Faerskými ostrovy roli favorita a svého protivníka skolilo čtyřmi zásahy. Zachovalo si tak ještě šanci na přímý postup na Euro, nemá však situaci ve svých rukou a musí čekat, jak si povedou Rumunsko a Švédsko. Do poločasu skórovali Tore Reginiussen a Iver Fossum, dvakrát se pak po přestávce trefil Alexander Sørloth.

Hosté předvedli o dost horší výkon, než tomu bylo v červnovém vzájemném utkání. Všudy všeho vystřelili jen dvakrát, z toho pouze jednou přímo na bránu, jejich sok držel také více míč na svých kopačkách. Především vstup do zápasu výrazně pokazili, na dva brzké obdržené góly ve zbývajícím čase neodpověděli. A ještě poté inkasovali dvě branky.

Už po čtyřech minutách hry šli Norové do vedení. Selnaes zakroutil balón z rohového čtvrtkruhu do brankového území, tam si důrazně naběhl stoper Reginiussen, jenž tvrdou hlavičkou překonal brankáře Nielsena. Jen o pár minut později domácí udeřili znovu, to když King zleva přihrál do šestnáctky, odkud Fossum protečoval merunu do brány.

V 17. minutě mohlo Norsko svůj náskok navýšit, Fossum se ocitl v další vyložené pozici sám před Nielsenem, jenže tentokráte proti němu hostující muž v rukavicích vytasil perfektní zákrok. Jinak však první poločas v podstatě další slušnější možnosti ke změně průběžného skóre nenabídl. Hlavně Faerské ostrovy působily v ofenzivě bezradným dojmem.

Až v 62. minutě se poprvé výrazněji ozval Sørloth. Aleesamiho centr v pokutovém území propadl na hlavu Fossuma, jenž míč ihned sklepl dolů pro svého spoluhráče, a ten z halfvoleje zamířil přesně ke vzdálenější tyčce podél marně se natahujícího Nielsena. V 65. minutě zacílil Sørloth přesně ještě jednou, z blízkosti zužitkoval pohotově nahrávky od Selnaese.

Faerské ostrovy dosud vsítily v této kvalifikaci, v níž ještě bojují o konečné páté místo v tabulce, čtyři branky, tedy o dvě více než jejich největší konkurent z Malty. Jenže v útoku se jim nyní hrubě nedařilo. Norský gólman Jarstein příliš práce neměl, trpaslík ze severu Evropy ho totiž zaměstnal jen jednou, a se zakončením Rólantssona z 64. minuty si poradil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

3:0

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele