Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 7. kolo
10.10.2019 20:45 CET
3 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Nizozemsko otočilo duel se Severním Irskem a přiblížilo se tak k postupu

Nizozemsko nakonec zvládlo klíčovou bitvu o postup se Severním Irskem a díky fantastickému závěru otočilo nepříznivý vývoj, svého protivníka zdolalo po výsledku 3:1. V tabulce skupiny C se posunulo na vedoucí příčku s dvanácti body o skóre před Německo i čtvrtečního rivala. Hosté předvedli houževnatý výkon, ale vinou selhání v posledních patnácti minutách prohráli podruhé za sebou, navíc se jim výrazně vzdálil postup na EURO 2020.

Zápas probíhal v opatrném duchu, svěřenci trenéra Michaela O'Neilla spoléhali na skvělou defenzivní práci a protivníka prakticky k ničemu nepouštěli. První velká příležitost byla k vidění až v 69. minutě. Na krásnou kolmici za obranu soupeře si naběhl Bergwijn, jenomže v hodně těžké pozici úspěšně zakončit nedokázal a mířil jen do rukavic připraveného gólmana Peacocka-Farrella. Oranjes znovu zahrozili o čtyři minuty později.

Po závaru v pokutovém území Severního Irska se dostal k ráně z velmi nadějné pozice Wijnaldum, avšak jeho pokus dokázal na poslední chvíli odvrátit do bezpečí vracející se Evans. Hosté z ničeho nic prorazili v 75. minutě a dostali se do senzačního vedení. Dallas odvedl výbornou práci na pravé straně a pak odcentroval před hranici brankového území, kde nejvýše do vzduchu vyskočil Josh Magennis a svou hlavičku usměrnil do levého spodního rohu.

Domácí od tohoto okamžiku výrazně přidali a kýženého vyrovnání se dočkali za dalších pět minut. Útočník francouzského Lyonu Memphis Depay si zpracoval přihrávku od Malena a pak z deseti metrů zavěsil přímo k pravé tyči, Peacock-Farrell se natahoval marně. Vzápětí se mohl prosadit také Malen, ale z osmi metrů hlavičkoval vedle. Když už se zdálo, že Severní Irsko vybojuje nesmírně cennou remízu, tak v první nastavené minutě rozhodl Luuk de Jong.

Střídající kanonýr španělské Sevilly se ani ne po čtvrthodině strávené na trávníku zjevil u vzdálenější tyče a po tečovaném pasu Bergwijna z levého křídla dopravil balón nadvakrát do sítě, ležící Peacock-Farrell neměl nárok. Severní Irově začali hrát od tohoto momentu na obrovské riziko a doplatili na to ve čtvrté minutě nastavení. Podruhé do černého se trefil aktivní Depay, jenž po kolmici de Jonga vystřelil z mírného úhlu přesně k zadní tyči.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele