Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 10. kolo
19.11.2019 20:45 CET
6 : 1
(2:1)

Reportáž

Gnabry řídil německou kanonádu proti Severnímu Irsku

Němci zdemolovali Severní Irsko šesti góly a hlavním katem hostí se stal Serge Gnabry. Mladý útočník se prosadil hned třikrát. Severní Irové sice šli do vedení po nádherné ráně Smithe, ale německou mašinérii ani nezpomalili.

Chvíli to sice vypadalo, že by se Severní Irové mohli objevit na nadcházejícím mistrovství Evropy, ale nakonec jejich forma polevila. Před posledním utkáním skupinové fáze tak bylo jasné, že šampionát se už odehraje bez jejich účasti, ať už tento zápas skončí jakkoli. A Němci navíc nehodlali utkání odchodit, o čemž svědčila i základní sestava. Do ní se vešla esa jako Kroos, Gnabry, Goretzka, Brandt nebo Kimmich.

O to větší šok nastal v minutě sedmé. Steven Davis se dostal u vápna k centru, který hlavou odvrátil Toni Kroos. Míč poslal do druhé vlny, kam si však naběhl Michael Smith a utaženou dělovkou zamířil k tyči. Na tuhle ránu neměl brankář Marc-André ter Stegen šanci dosáhnout, výstavní trefa. A stadion ve Frankfurtu byl v šoku.

Ten naštěstí pro Němce netrval příliš dlouho. Nejprve se Gnabry zahříval šancí v desáté minutě, když mířil hlavou těsně vedle. Pak si zkušený záložník Ilkay Gündoğan v pokutovém území vyskočil na povedený centr a jeho hlavička skončila na tyči. V 19. minutě už Němci srovnali. Hbitou akci Jonase Hectora zakončil přesnou střelou do brány Serge Gnabry.

Obránci Severního Irska si velmi často věděli rady s nepříliš rychlou kombinací Německa, ale přesto měl brankář Peacock-Farrell plné ruce i nohy práce. Kroosova dělovka mu pořádně poštípala ruce a dvě minuty před koncem první půle nestačil ani mladý brankář. Opět začala rychlá akce u Jonase Hectora, tentokrát ji se štěstím doklepl za čáru Leon Goretzka.

Nástup do druhé půle opět ovládli němečtí hráči. Dvě minuty po změně stran rozjel další akci z křídla Lukas Klostermann, našel Sergeho Gnabryho a sledoval, jak si mladý útočník připisuje svůj druhý zásah dnešního utkání. Stejná spolupráce byla k vidění také v 58. minutě, jenže tentokrát Gnabry mířil mimo.

Serge Gnabry se ale dočkal o dvě minuty později. Po skvělé nahrávce od Juliana Brandta se nenechal odstavit od míče a uvnitř vápna přesnou střelou k tyči nedal Peacockovi-Farrellovi šanci. Tím dokonale zkompletoval hattrick a začalo to vypadat na debakl.

K tomu hosty přiblížil mladý záložník Leon Goretzka, který dostal za vápnem moře prostoru a ten využil k parádní ráně směřující k tyči. Němci neměli dost a ještě v nastavení přidali poslední trefu. Kroos svým centrem z poloviny hřiště přesně nalezl nehlídaného Juliana Brandta, který neohroženě postupoval do vápna. Brandt sice mírně padal, ale přesto dokázal poslat míč nechytatelně k tyči - 6:1 pro Die Mannschaft.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele