Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 7. kolo
12.10.2019 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Švédsko bez problémů uspělo na Maltě

Švédové v boji o mistrovství Evropy nezaváhali a na Maltě jednoznačně zvítězili. Skóre otevřel v první půli Danielson, po pauze přidal dva góly z penalty Larsson, vlastenec si vstřelil Agius.

Už po deseti minutách obrana ostrovanů kapitulovala. Rohový kop rozehrál Bengtsson, který našel na přední tyč nabíhajícího Marcuse Danielsona. Ten měl dost času a nohou usměrnil míč za gólmanova záda.

Po půlhodině mohlo být s domácími ještě hůře. Po efektní Bergově patičce se k zakončení dostal Quaison, Bonello si však s jeho střelou poradil. Alespoň lehce před pauzou zahrozila i Malta, z rohu velkého vápna vypálil Muscat, avšak jen do připraveného Olsena.

Z druhé půle nebylo odehráno mnoho, když Mbong stáhl ve vlastním pokutovém území soupeře a sudí nařídil penaltu. Její exekuce se ujal Sebastian Larsson, který na opačnou stranu, než skákal gólman, proměnil.

Poté dokázali domácí rozvlnit síť, avšak tu nesprávnou. Forsberg předal míč Quaisonovi, který se pokoušel nalézt Berga. Do přihrávky ale naběhl Andrei Agius, který z deseti metrů poslal míč mezi tři tyče vlastní brány.

Další hloupost v obraně vedla ke druhému pokutovému kopu Švédů. Caruana nesmyslně podkopl otáčejícího se Quaisona, následného provedení se opět ujal Sebastian Larsson a opět nedal brankáři sebemenší šanci.

V závěru neuspěl domácí Fenech, a tak Švédi vyhráli s čistým kontem. V tabulce jsou druzí hned za Španělskem, s náskokem jednoho bodu na Rumunsko. Malta je se třemi body předposlední.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele