Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 7. kolo
10.10.2019 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Lewandowski hattrickem sestřelil Lotyše, Polsko nadále vede skupinu

Zase o něco blíže jsou postupu na závěrečný šampionát Poláci. Svěřenci Jerzyho Brzęczka zvládli povinné utkání na půdě beznadějně posledního Lotyšska a tři kola před koncem kvalifikace mají na čele tříbodový náskok před Rakouskem. Krom vlastního výsledku je jistě potěšila i porážka Slovinců v Severní Makedonii, protože to znamená, že mezi prvním a třetím místem ční pětibodová propast. Všechny góly zkompletoval v hattricku Robert Lewandowski.

Poláci potřebovali zápas s Lotyšskem nutně zvládnout a měli k tomu všechny předpoklady. Lotyšsko v kvalifikaci neuhrálo ani bod a s nulou na kontě budou i po tomto utkání.

Pro vývoj utkání byl jeho začátek zcela klíčový. Polsku se totiž povedlo skórovat už po devíti minutách, kdy Szymański prostrčil balón na Roberta Lewandowskiho a největší hvězda červenobílého výběru chladnokrevně zakončila. Za další čtyři minuty přišla do vápna další přihrávka, tentokrát v podání Grosickiho a kanonýr Bayernu Mnichov umístěnou ranou zvýšil na 2:0. Lotyšsko se chtělo doma vytáhnout, ale začátek se mu hrubě nevyvedl a utkání pak dohánělo marně. Polsko se uklidnilo a i když se nehnalo za každou cenu dopředu, mohlo ještě do poločasu zvýšit. Grosicki si s Lewandowskim tentokrát vyměnili pozice a prvně jmenovaný netrefil branku.

Druhý poločas na ten první plynule navázal, to znamená, že hosté kontrolovali hru a udržovali pohodlný dvoubrankový náskok. Lotyšsko prakticky nemělo žádnou větší šanci a když už se něco dělo, tak výhradně před Vaninsem. Střelu Piąteka po hodině hry reflexivně vyrazil.

Poláci uzavřeli střelecký účet čtvrthodinu před koncem, tedy přesněji řečeno ho uzavřel Robert Lewandoski, když na malém vápně jen nastavil kopačku po střele Grosickiho a trefil prázdnou branku. Polsko zvítězilo v Rize 3:0 a postupu na EURO 2020 už je velmi blízko. Lotyšsko na svůj první bod stále čeká.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:4

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele