Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 3. kolo
07.06.2019 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Zahavi vsítil druhý hattrick za sebou a zajistil tak Izraeli výhru v Lotyšsku

Izrael potvrdil dobrý vstup do kvalifikačního cyklu o EURO 2020 a teď nezaváhal na půdě Lotyšska, které díky druhému hattricku v řadě od kanonýra Erana Zahaviho zdolal hladce po výsledku 3:0. Zahavi v dosavadních třech duelech nasázel sedm branek a je suverénně nejlepším evropským střelcem, hlavně díky němu může izraelský národní výběr usilovat o svou premiérovou účast na závěrečném turnaji.

Hostující výběr se prozatím posunul na druhé místo tabulky se sedmi body o dva body za vedoucí Polsko, před třetí Severní Makedonií má náskok tří bodů. Naopak výběr z východu Evropy znovu zklamal a je beznadějně poslední s nulovým bodovým ziskem. Izrael byl mnohem aktivnější od samého začátku a do vedení se mohl dostat již po pěti minutách hry, kdy nabíhající Dasa netrefil hlavou míč ve vyložené pozici.

V 9. minutě se skóre pátečního utkání přeci jen měnilo, poprvé se totiž ozval Zahavi. Kanonýr čínského klubu Guangzhou se postavil k přímému volnému kopu z více jak pětadvaceti metrů a balón nádherně zakroutil přímo pod horní tyčku, brankář Steinbors byl naprosto bez šance. Stejný hráč podruhé rozvlnil síť krátce po odehrané půlhodině, ale jeho gól neplatil kvůli těsnému ofsajdu.

Osm minut před přestávkou se opřel do balónu z voleje opět aktivní Zahavi a i nyní mířil pod horní tyčku, avšak Steinbors vytáhl famózní zákrok jednoruč a míč odvrátil konečky prstů na rohový kop. Jednatřicetiletý útočník podruhé skóroval po necelé hodině hry a výrazně tím uklidnil své spoluhráče. Tentokráte obdržel přesně načasovanou přihrávku do běhu od Kayala a ze čtrnácti metrů chladnokrevně prostřelil domácího strážce.

Lotyši se ve zbývajícím průběhu snažili riskovat, jenomže v ofenzívě i přesto byli naprosto bezzubí a k ničemu se nedostali. Naopak v 80. minutě inkasovali potřetí, když zkompletoval hattrick Zahavi. Ten využil výtečného centru Natcha a svůj razantní projektil usměrnil ke vzdálenější konstrukci, Steinborsovi chybělo k úspěšnému zákroku několik decimetrů. Pak se utkání pouze dohrávalo a k ničemu zajímavému již nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele