Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 6. kolo
10.09.2019 20:45 CET
1 : 5
(1:1)

Reportáž

Ronaldova kanonáda zařídila vítězství proti Litvě

Reprezentanti Portugalska po matném prvním poločase zabrali a suverénním vítězstvím 5:1 v Litvě protáhli svou neporazitelnost, která trvá už od mistrovství světa. Čtyřmi góly se na vítězství podílel Ronaldo, pátou trefu přidal Carvalho. Za domácí srovnával stav Andriuškevičius.

Samotný úvod zápasu vyšel lépe domácím. Po zaváhání obrany soupeře se na malém vápně zjevil volný Slivka, jenže střela mu nesedla a letěla nad bránu. Chyba však přišla i na druhé straně. Félix při centru nastřelil ruku bránícího Palionise. Sudí nařídil penaltu, jejíž exekuce se ujal Cristiano Ronaldo a na opačnou stranu, než skákal gólman, ji proměnil.

Superhvězdný kanonýr měl brzy další příležitost. Navedl si míč na střed a jeho střela byla zblokována těsně vedle šibenice. Po dvaceti minutách rozjel akci hostů Silva, následný Cancelův centr si Girdvainis nešikovně srazil na bránu. Vlastenci zabránil jen pohotový zákrok brankáře.

I díky tomu se Litevci dočkali vyrovnání. Rohový kop Kuklyse se snášel do prostoru mezi penaltou a malým vápnem, tam si na něj naskočil Vytautas Andriuškevičius a hlavičkou o zem rozvlnil síť. To jižané nenechali jen tak a okamžitě se pokoušeli vrátit do vedení. Ronaldo hlavou pálil o kousek vedle, Cancelovu dělovku zase zneškodnil Šetkus.

Ten poté uspěl i ve dvou soubojích s Félixem. Jeho ránu ze střední vzdálenosti skvěle vytěsnil nad břevno, parádní zákrok vytasil i o tři minuty později, kdy Félix pronikl do vápna a pálil na zadní tyč. Především zásluhou domácího brankáře se tak do šaten odcházelo za vyrovnaného stavu.

Druhá půle začala tak, jak ta první skončila. Odražený balón propadl k Félixovi, jenž tentokráte netrefil zařízení. Po hodině hry přišly chvíle Cristiana Ronalda a naopak špatné období Šetkuse. Portugalský útočník vypálil slabě zpoza vápna, gólmanovi se ale jeho střela od rukavic odrazila za jeho záda.

Další Ronaldův zářez už rozhodně nebyl Šetkusovou chybou. Z pravé strany odcentroval Bernardo Silva a Cristiano Ronaldo se zjevil na malém vápně zcela nehlídán, s čímž si věděl rady a navýšil vedení svého celku. Poté se opakoval scénář z předchozích minut. Nejprve Šetkus vychytal v další šanci Félixe, aby znovu kapituloval proti Cristianu Ronaldovi, který podruhé skóroval po asistenci Bernarda Silvy.

Poslední slovo měl William Carvalho. Chvíli poté, co Šetkus vyrazil dalekonosný pokus, se k němu dostal odražený míč. Portugalský středopolař svou střelou k pravé tyči popáté rozvlnil síť a dal tak razítko na vítězství, které pro jeho tým znamená udržení druhé pozice za Ukrajinou.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Benfica

nemyslím, že Portugalsku niekto chýba.. tak 0:6

Reagovat
Pharrell

1:4

Reagovat
7C.Ronaldo

0:7, král všech 7

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Ross Geller

1:5

Reagovat
ian.rush

po bitvě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele