Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 4. kolo
11.06.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Finsko dvěma brankami zdolalo Lichtenštejnsko a zůstává druhé

Finové pokračují ve skvělé kvalifikační jízdě a po povinné výhře v Lichtenštejnsku drží druhou pozic. Na třetí Arménii, která překvapivě zvítězila v Řecku, mají tříbodový náskok. Lichtenštejnci naopak zůstávají poslední bez bodu.

Za Finsko jako první zahrozil ve druhé minutě Sparv, jehož pokus chytil brankář Lichtenštejnska Hobi. Ten si poradil i se střelou Arajuuriho o dvě minuty později. V jedenácté minutě zahrozili i domácí, kdy gólman Suomi musel dávat pozor Wieserovi a následně Salanovićovi. Nadále to sice byli hosté, kdo diktoval tempo hry, ale ani Lichtenštejnci nebyli bez šancí. Ve 23. minutě to například opět zkoušel Salanović.

Hodně vidět byl opět finský Pukki, jenž minutu po Salanovićově pokusu o fous minul Hobiho svatyni. Podobně si za další čtyři minuty počínal Pukkiho spoluhráč Källman. Ve 37. minutě už se hosté dočkali úvodní branky. Lod vybojoval míč na protihráči a naservíroval jej před bránu zcela volnému Pukkimu, jenž neměl problém uklidit balón do opuštěné klece. Suomi se do konce první půle snažili ještě o jeden zásah, Hobi ale již do přestávky žádný míč ze sítě nelovil.

Lichtenštejnsko po změně stran naznačilo, že se ještě chce porvat o výsledek, když Hrádeckého postupně ohrozili Wolfinger a hned dvakrát Salanović. V 57. minutě ale Finové jasně řekli, že si zápas nechtějí komplikovat. Lappalainen táhl akci po levé straně, přešel přes dva protihráče a podobně jako Lod v prvním poločase přihrál do malého vápna, kde míč dopravil do brány Källman - 0:2.

Domácí chtěli prolomit střelckou smůlu, neboť v právě probíhající kvalifikaci se ještě neradovali z gólu. Na Hrádeckého ovšem vysílali především propagační pokusy. Takové byly i projektily Polverina z 69. a Schüllera ze 76. minuty. Hosté se výsledek víceméně kontrolovali. O druhou branku usiloval Källman, ale žádnou ze svých dalších šancí již neproměnil. I tak se Finsko po závěrečném hvizdu radovalo z výhry.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Zajda

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele