Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 8. kolo
13.10.2019 18:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Rusko zdecimovalo Kypr a kvalifikovalo se na evropský šampionát

Rusko potvrdilo skvělou kvalifikační formu i na půdě Kypru, svého protivníka rozstřílelo ve vysokém poměru 5:0 a rozdíl ve skóre klidně mohl být ještě vyšší. Díky tomu stvrdilo svůj postup na EURO 2020. Dvě kola před koncem má na kontě úctyhodných jednadvacet bodů a je druhé, za stoprocentní Belgií zaostává jen o body tři. Domácí zůstávají na třetím místě s deseti body a je jasné, že se mezi čtyřiadvacítku nejlepších nedostanou.

Hosté měli utkání pod kontrolou od úvodního hvizdu. První větší možnost si vypracovali po necelých dvou minutách hry, kdy si na rohový kop naskočil obránce Giorgij Džikia a orazítkoval brankovou konstrukci. Neuběhlo ani sedm minut a Rusové se přeci jen dostali do vedení. Tradiční kanonýr Denis Čeryšev obral o míč chybujícího Kyriakoua a pak postupoval sám po levém křídle, svou prudkou ránu usměrnil přesně pod horní tyčku.

Jasný favorit nedělního střetnutí zvýšil svůj náskok v polovině úvodního dějství. Opět u toho byl Čeryšev, jenž zpětnou přihrávkou téměř od brankové čáry vybídl ke skórování Magomeda Ozdojeva a ten z osmi metrů zavěsil do bližší šibenice. Nalomený domácí výběr si ještě více zkomplikoval svou situaci ve 28. minutě, kdy frustrovaný Konstantinos Laifis naprosto zbytečně nakopl Petrova a srbský rozhodčí Jovanovič mu udělil přímou červenou kartu.

Ve zbývajícím průběhu první půle nesupěli v nadějných pozicích Ionov, Aleksandr Golovin či Čeryšev, Rusko ale pokračovalo ve své aktivitě i po přestávce. V 52. minutě nejprve vypálil z hranice šestnáctky Golovin a rozezvonil břevno, pak minul o decimetry levou tyč Achmetov a vzápětí dvakrát zasahoval střídající gólman Pardo proti střelám Ionova. Dvacet minut před koncem nevyužil parádní přízemní kombinace svých spoluhráčů ani Čeryšev.

Ve zbývající čtvrthodině začal hrát Kypr na obrovské riziko a doplatil na to hned třikrát. Vítězství Rusů pojistil v 79. minutě Artjom Dzjuba, který po pasu od Čeryševa hlavičkoval do protipohybu bezmocného Parda - 0:3. Následně rozvlnil síť Čeryšev, nicméně jeho branka neplatila kvůli ofsajdu. V 89. minutě obstřelil Golovin vyběhnutého domácího strážce a bylo to o čtyři trefy, v nastaveném čase uzavřel gólový účet Čeryšev svým druhým zásahem v tomto duelu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele