Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina A, 8. kolo
14.10.2019 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Kosovo doma porazilo i Černou Horu

Výborný první poločas ze strany Kosova nakonec rozhodl o jeho výhře v zápase s Černou Horou. V Prištině padly všechny góly už v prvním poločase. Po deseti minutách rozjásal domácí příznivce Amir Rrahmani a po půlhodině zvyšoval na konečný výsledek Vedat Muriqi. Kosovo se stále drží ve hře o postup na šampionát, na druhé Čechy ztrácí jeden bod.

Černohorci už neměli šanci na postup a utkání v Prištině pro ně nemělo takovou váhu. Na druhou stranu pořád šlo o bitvu dvou balkánských zemí, které si nic nedarují. Domácí potřebovali zareagovat na výhru Čechů nad Anglií a svého úkolu se chopili se vší vervou.

Už po deseti minutách začal domácí stadion jásat radostí. Na dobře zahraný rohový kop si naskočil Amir Rrahmani a hlavou otevřel střelecký účet utkání. Při gólu rozhodně neměl čisté svědomí brankář Petković, který si vyběhl pro centr z branky, jenomže k balónu se nedostal a Rrahmaminu pak stačilo trefit odkrytou branku. Pro Černohorce tím odstartovaly patálie prvního poločasu. O pět minut později musel střídat brankář Danjel Petković a jeho náhradník Milan Mijatović inkasoval ve 35. minutě druhý gól, dorážkou z kopačky Vedata Muriqiho. Kosovo mělo v tu chvíli herní převahu a Muriqi už jednu šanci mezitím dokázal zahodit.

Černá Hora byla po přestávce vyrovnanějším soupeřem, ale to bylo dáno také tím, že domácí už se nikam nehnali. Přesto po hodině hry mohl zvýšit na rozdíl tří branek Rašica, kdyby dosáhl na pas Vojvody. Neuspěl ani Muriqi, jemuž rozšíření gólové sbírky překazilo břevno. Hosté se nezmohli ani na kontaktní branku a Kosovo vyhrálo 2:0 zcela zaslouženě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele