Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 5. kolo
05.09.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Švýcaři neudrželi vedení v Irsku a berou jen bod za remízu 1:1

Irsko si udrželo neporazitelnost v tomto cyklu proti vysoce favorizovanému Švýcarsku a díky brance Davida McGoldricka vybojovalo velmi cenný bod po remíze 1:1. V tabulce skupiny D se tak udrželo na čele s jedenácti body, bilance tří výher a dvou nerozhodných výsledků v polovině kvalifikace věští nadějné vyhlídky. Hosté naopak podruhé ztratili a po třech odehraných utkáních mají na kontě pět bodů, momentálně jim patří nepostupová třetí pozice.

Irové začali velmi odvážně a již po necelé čtvrthodině hry si vypracovali první nadějnou příležitost. Po krásné kombinaci středem hřiště se do šestnáctky protlačil McClean a napoprvé nezaviněně upadl, jeho následnou zblokovanou střelu bez potíží ukryl ve svých rukavicích připravený brankář Sommer. Tempo v prvním poločase nebylo kdovíjak vysoké, diváci na stadionu v Dublinu se dočkali dalšího většího vzrušení ve 37. minutě.

Hosté se mohli dostat z ničeho nic do vedení po ráně zblízka od Seferoviće, ovšem u přední tyče ucpal prostor gólman Randolph a balón zázračně do sítě nepropustil. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, oba soupeři se prezentovali pozornou hrou v defenzívě a po vyložených možnostech nebylo ani vidu, ani slechu. Zlom nastal zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy skórovali svěřenci sarajevského rodáka Vladimira Petkoviće.

Po nádherné kombinaci na jeden dotek přistrčil Embolo míč přímo proti noze nabíhajícího Fabiana Schära a závěrečný přízemní projektil ze čtrnácti metrů skončil s pomocí protější konstrukce za zády bezmocného Randolpha. Houževnatí Irové se ale v žádném případě nevzdali a v následujícím průběhu zatlačili protivníka před jeho pokutové území, zasloužené vyrovnávací trefy se dočkali v 85. minutě.

Nejprve se odhodlal ke střele z velké vzdálenosti Whelan a orazítkoval břevno. Akce pak pokračovala a na levém křídle odvedl pořádný kus práce McClean. Jeho tečovaný centr se snesl před hranici brankového území a hlavičkující McGoldrick nasměroval balón do sítě kolem marně se natahujícího Sommera. Švýcarsko si už v neděli bude chtít spravit chuť proti trpaslíkovi z Gibraltaru, Irsko má volno a ve své cestě bude pokračovat až v říjnu s Gruzií.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
Vincent Vegan

Pojdme Irsko spolu s Danskem pro postup ze skupiny

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele