Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 7. kolo
12.10.2019 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Irsko v Gruzii nevyhrálo a zkomplikovalo si cestu na EURO

Irsko nedokázalo potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Gruzie a rozešlo se s ní smírně bez branek, tato ztráta ho v konečném účtování může hodně mrzet. V tabulce sice kleslo na druhou pozici s dvanácti body, ovšem za vedoucím Dánskem zaostává jen o skóre a před třetím Švýcarskem drží čtyřbodový odstup, i když jeho nejvážnější konkurent v boji o postup disponuje jedním duelem k dobru. Domácí jsou i přes získaný bod mimo hru o postup.

Gruzínci totiž mají na kontě jen pět bodů a na postupové příčky ztrácejí nedostižných sedm bodů. Irové v úterý sehrají klíčový souboj ve Švýcarsku. Jestliže zvítězí, tak budou mít definitivní jistotu, nerozhodný výsledek jím dá velmi slušnou šanci a naopak porážka je dostane do obrovských problémů. Ostrovní výběr byl v sobotním střetnutí aktivnějším výběrem a vytvořil si i více vyložených možností, ale proměnit je nedokázal.

Asi největší šance tohoto zápasu se zrodila už po necelých pěti minutách a dostali se do ní hosté. Po přímém volném kopu z levé strany od Hourihaneho hlavičkoval zády k brance Egan a jeho pokus z deseti metrů orazítkoval pravou konstrukci, brankář Loria se po míči natahoval marně. V následujícím průběhu se hrálo z obou stran opatrněji, domácí se poprvé ozvali po necelé čtvrthodině hry.

Po krásném pasu za obranu a následné zpětné přihrávce zkusil štěstí z hranice pokutového území Ananidze, jenomže jeho přízemní střela mu vůbec nesedla a letěla hodně mimo prostor tří tyčí. Od tohoto okamžiku přihlíželo necelých pětadvacet tisíc příznivců na stadionu v Tbilisi vyrovnané bitvě bez jakýchkoliv brankových možností, převládala spíše taktická bitva s plněním defenzivních úkolů.

Hosté se ještě ve druhé nastavené minutě pokusili převrhnout misky vah na svou stranu. Krásnou individuální akci předvedl Connolly, chytře přelstil obranu protivníka a probil se až do zakončení, jenomže v závěrečné fázi neseřídil mířidla přesně a levou tyč minul o několik decimetrů. Gruzie se v příštím kole pokusí naplnit papírové předpoklady na půdě trpaslíka z Gibraltaru, který doposud ani jednou neskóroval.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele