Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 5. kolo
05.09.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Řecko potřetí v řadě prohrálo a EURO se mu vzdaluje

První polovina kvalifikační skupiny J je za námi a v táborech Řecka a Finska, dvou čtvrtečních soupeřů, panuje naprosto odlišná nálada. Zatímco domácí seveřané počtvrté v řadě zvítězili, hosté vyšli už ze tří po sobě jdoucích zápasů bez bodu.

Oba celky se mohly spoléhat na své hlavní opory. V základní sestavě Finska nechyběl gólman Leverkusenu Hrádecký ani druhý nejlepší střelec Premier League Pukki, za hosty nastoupili ve stoperské dvojici Sokratis i Manolas.

Utkání to věru pohledné nebylo, na obou stranách chyběla přesnost ve finální fázi. Jediným gólmanem, který se musel alespoň trochu předvést v první půli, byl domácí Hrádecký, jehož zaskočila Stafylidisova střela z pětadvaceti metrů s odrazem od země.

Vzhledem k nemohoucnosti Finů dostat se do kloudného zakončení se tak jako hloupý jeví faul Kourbelise na Kamaru v rohu vápna. Rozhodčímu nezbývalo než nařídit pokutový kop, jehož exekuce se ujal Teemu Pukki. Ten umístil míč na druhou stranu, než skákal brankář, čímž otevřel skóre utkání.

Nic důležitého už se ve zbytku zápasu nestalo a Finové se tak výrazně přiblížili účasti na EURO 2020. V tabulce totiž drží druhé postupové místo s pětibodovým náskokem na třetí Bosnu. Řecko z páté pozice ztrácí bodů již osm.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele