Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 4. kolo
10.06.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Norové poprvé v kvalifikaci zvítězili a Faerské ostrovy porazili o dvě branky

Norsko získalo povinné tři body ve Faerských ostrovech, ovšem podle očekávání to jednoduché nemělo. Na půdě jednoho z outsiderů skupiny F vybojovalo své první vítězství v tomto kvalifikačním cyklu a posunulo se na čtvrté místo tabulky s pěti body, za třetím Švédskem zaostává o body dva. Domácí výběr naopak prohrál i počtvrté a se skóre 3:12 se krčí na poslední šesté pozici tři body za pátou Maltou.

Po bezbrankovém prvním poločase se stal hostujícím hrdinou Bjørn Johnsen, který vsítil obě branky svého výběru. Hosté byli od úvodního hvizdu lepší a do první větší příležitosti se probojovali přesně po deseti odehraných minutách, kdy se k přímému volnému kopu z více jak pětadvaceti metrů postavil Ödegaard a balón zakroutil jen o několik decimetrů vedle bližší konstrukce. Za další dvě minuty se favorit dostal do ještě větší možnosti.

Henriksen obdržel krásný pas za obranu na levou stranu pokutového území a z mírného úhlu vystřelil. Pozorný brankář Gestson vyrazil balón přímo k Johnsenovi, jehož hlavička nebyla dostatečně razantní a jeden z bránících hráčů odkopával včas do bezpečí. Od tohoto okamžiku začali hrát domácí odvážněji a z ničeho nic mohli udeřit ve 25. minutě. Na pravém křídle utekl Rólantsson a svým centrem našel hlavu Olsena, jenž zblízka těsně minul bližší tyč.

Zhruba deset minut před přestávkou byl opět vidět aktivní Johnsen, ale ani tentokráte neměl štěstí a po jeho dobře mířené hlavičce fantasticky jednoruč odvracel na rohový kop připravený Gestson. Hosté přeci jen zužitkovali svou převahu čtyři minuty po přestávce. Osmadvacetiletý útočník nizozemského Alkmaaru se po nadýchaném pasu od Selnæse pověsil ho vzduchu a hlavou nasměroval míč přesně pod břevno za marně se natahujícího Gestsona.

Po necelé hodině hry mohl na druhé straně srovnat Olsen, jenomže před poloprázdnou brankou hlavičkoval zhruba o půl metru vedle. Faerské ostrovy spálily svou největší šanci v 75. minutě. Po rohovém kopu z levé strany orazítkoval vzdálenější konstrukci Faerø, vzápětí dorážející Olsen ani Baldvinsson balón do branky nedotlačili. O osm minut později svým druhým gólem definitivně odrazil nápor protivníka Johnsen, který po centru od Elabdellaouiho z pravého křídla překonal hlavou s pomocí země pozdě reagujícího Gestsona.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Zajda

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele