Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina E, 7. kolo
10.10.2019 20:45 CET
3 : 0
(3:0)
Stadión:
Poljud, Split

Reportáž

Chorvatsko proti Maďarsku nezaváhalo a výrazně se přiblížilo k účasti na ME

Chorvatsko potvrdilo jasnou úlohu favorita proti sousednímu Maďarsku a především díky skvělému prvnímu poločasu zvítězilo hladce v poměru 3:0, po změně stran navíc neproměnilo pokutový kop. Domácí výběr tak odčinil předchozí zaváhání v Ázerbájdžánu (1:1) a v tabulce zůstává na vedoucí pozici se třinácti body, díky tomu udělal důležitý krok k postupu na EURO 2020. Hostům momentálně patří třetí místo s devíti body.

Favorizovaný domácí celek vstoupil do tohoto duelu naprosto skvěle a od samého začátku ukazoval, kdo je na trávníku pánem. Všechny tři své góly vsítil v první půli a výtečným výkonem tak protivníka dokonale zaskočil. Už po pěti minutách hry přeměnil první vážnější příležitost ve vedoucí gól hvězdný Luka Modrič, který obral o míč hrubě chybujícího Kádára a svůj samostatný únik zakončil přesnou přízemní střelou mezi nohama brankáře Gulácsiho.

Stříbrný medailista z posledního MS zvýšil svůj náskok v polovině úvodního dějství. Po ztrátě Lovrencsicse ve středu hrací plochy získal míč Rebič, zatáhl jej po levém křídle a pak přihrál do předbrankového prostoru. Tam se zjevil Bruno Petković a elegantní patičkou přelstil vyběhnutého Gulácsiho. Ve 40. minutě mohl stejný hráč skórovat podruhé, ale tentokráte po krkolomném zpracování trefil z pěti metrů jen nohu hostujícího strážce.

Nicméně Petkovič se přeci jen dočkal svého druhého zásahu o dvě minuty později. Pětadvacetiletý útočník Dinama Záhřeb po Perišičově skákavém pasu z pravé strany a promáchnutí mizerně hrajícího Kádára zasáhl balón špičkou kopačky a s velkým štěstím ho nasměroval do prostoru tří tyčí, Gulácsi i přes obětavý zákrok už třetí inkasované brance nezabránil. Domácí vstoupili aktivněji také do druhého poločasu.

László Kleinheisler podrazil v 54. minutě unikajícího Rebiče a o penaltě nemohlo být žádných pochyb. Míč si postavil Perišič a neuspěl, Gulácsi totiž vystihl směr střely a míč odvrátil do strany. Ihned na to si Kleinheisler neodpustil poznámku směrem k italskému rozhodčímu Orsatovi a po druhé žluté kartě zamířil předčasně do kabin. Pak se zápas již spíše dohrával, v 85. minutě minul vzdálenější konstrukci jen o centimetry aktivní Rebič.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat
EverlastD

5:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele