Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina A, 7. kolo
11.10.2019 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Černá Hora s Bulharskem ztratili po vzájemné remíze naděje na postup

Oba dva soupeři českého týmu v základní skupině A nedokázali zvítězit ani ve svém šestém utkání a znovu se rozešli smírně, tentokráte se v Podgorici hrálo bez branek. Ani jeden tak nemůže postoupit na vrcholný šampionát z tohoto kvalifikačního cyklu, neboť Černá Hora i Bulharsko mají na kontě tři body a za naším národním výběrem již zaostávají o propastných devět bodů. V tabulce je na tom lépe Černá Hora, které díky lepšímu skóre patří čtvrté místo.

Do pátečního zápasu lépe vstoupili hosté, první větší možnost si vytvořili po sedmi minutách hry. Po přihrávce z levé strany se zjevil ve středu šestnáctky Ivanov a do balónu se opřel z první, ovšem mířil jen doprostřed branky a připravený gólman Petković dokázal tuto přízemní ránu vyrazit ke svým spoluhráčům. Bulhaři byli mírně aktivnějším týmem také v následujícím průběhu a přesně po odehrané půlhodině dokonce rozvlnili síť.

Po přímém volném kopu z více jak pětatřiceti metrů si naběhl za defenzivu protivníka Krajev a zblízka hlavou překonal bezmocného Petkoviče, ale jeho gól neplatil kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení. Stejný hráč opět zahrozil v poslední minutě úvodního dějství, jenomže tentokráte ze čtrnácti metrů z mírného úhlu minul vzdálenější konstrukci zhruba o půl metru. Černohorci byli nebezpeční až osm minut po výměně stran.

Boljevičův pas z pravé strany propadl až k zadní tyči ke zcela zapomenutému Jovovičovi, nicméně gólman Iliev předvedl naprosto parádní reflexivní zákrok a uchránil svůj výběr od pohromy. V dalších minutách oba konkurenti tápali v ofenzivní činnosti a po vyložených příležitostech nebylo ani vidu, ani slechu. Hra se znovu rozhýbala až v závěrečných deseti minutách, kdy misky vah na svou stranu mohla převrhnout Černá Hora.

V 84. minutě se před hostujícím strážcem vytvořila obrovská skrumáž, kdy Kosović posunul míč na Bečiraje a poté se ještě pokusil usměrnit balón mezi tři tyče Janković, nicméně výsledkem byl pouze rohový kop. Neuběhla ani minuta a rozhodnout mohl ležící Vukčević, avšak ze čtyř metrů trestuhodně pálil o decimetry vedle bližší konstrukce. Černohorci už v pondělí zavítají do Kosova, Bulharsko se v Sofii střetne s vysoce favorizovanou Anglií.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele