Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina A, 2. kolo
25.03.2019 20:45 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Suverénní Anglie po Česku vyprovodila pěti góly i Černou Horu

Angličané rozdávají bohaté gólové příděly na potkání. Po České republice obdržel rovněž pětigólovou nadílku i národní tým Černé Hory, přestože se v úvodu utkání ujal překvapivého vedení. Albion však dokázal skóre otočit ještě do přestávky a v druhé půli suverénně strhnul zápas na svou stranu. Ve středu dění byl opět Raheem Sterling, jenž dva góly připravil a jeden sám vsítil, a stejně tak výtečně si počínal i Ross Barkley, pro změnu autor dvou branek a jedné asistence.

Svěřenci Garetha Southgatea tak zůstávají suverénně v čele skupiny A a plnohodnotně potvrzují roli favorita. Anglický kouč navíc dostál svým předzápasovým slovům, že se nebojí dát šanci talentovaným mladíkům, a do základní sestavy nasadil jak Declana Rice, tak osmnáctiletého Calluma Hudsona-Odoie, jenž přitom v dresu Chelsea doposud v anglické lize nenastoupil od první minuty ani jedinkrát. Hudson-Odoi se tak stal druhým nejmladším hráčem po Waynu Rooneym, který se dočkal startu v anglickém dresu v soutěžním zápase, a za tuto důvěru se Southgateovi po chybě při obdržené brance odměnil asistencí u vítězného gólu.

Hosté sice vstoupili do zápasu očekávanou převahou, ovšem Černohorci zničehonic udeřili hned z prvního vážnějšího výpadu vpřed. Hudson-Odoi propadl v hlavičkovém souboji, do šestnáctky se vedral Marko Vesović, s trochou štěstí si narazil míč o Keana a povedenou kroucenou ranou obstřelil brankáře Pickforda.

Angličany však inkasovaný gól nijak nerozhodil a jejich odpověď se dostavila necelou čtvrthodinu nato. Michael Keane ideálně odčinil své dřívější zaváhání, když vyskočil nejvýše na Barkleyho přímý kop a trefil hlavou přesně pravý dolní roh branky. Osm minut poté pak ukázal své umění i Hudson-Odoi, jenž si posunul míč do středu pole a jeho ránu proměnil před bezmocným brankářem Petkovićem v obrat skóre Ross Barkley.

Po změně stran již hráči Albionu žádné další zvraty nepřipustili a krátce před uplynutím hodiny hry zvládli svůj hubený náskok pojistit. O gólovou dorážku se opět postaral všudypřítomný Barkley, k němuž šťastně propadl Sterlingův centr, záložník Chelsea už na zadní tyči jen uklidil míč do sítě.

Třetí gól zlomil i poslední zbytky odporu domácích, zatímco Angličané zůstávali při chuti a skóre ještě dvakrát navýšili. Nejprve se prosadil Harry Kane z další snadné dorážky po dobré práci Barkleyho se Sterlingem a devět minut před koncem se na střeleckou listinu zapsal i aktivní Sterling. Autor hattricku v pátečním zápase s Českem těžil z výtečného pasu střídajícího Hendersona a stanovil konečné skóre 5:1. V červnu rozjeté Angličany čeká závěrečné rozuzlení Ligy národů v podobě semifinálového duelu s Nizozemskem.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele