Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina A, 4. kolo
10.06.2019 20:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Drama v Sofii pro Kosovo, to rozhodlo v nastavení

Historicky první vítězství v kvalifikaci na mistrovství Evropy mají za sebou reprezentanti Kosova. V "české" skupině A se s domácími Bulhary o vítězství přetahovali. Skóre otevřel Rašica, za domácí kontrovali Popov a Dimitrov. Avšak hosté zásluhou Muriqiho a Rašaniho tref dokázali utkání zvrátit na svoji stranu.

Hned z první výraznější šance kosovských reprezentantů padla branka. Po zaváhání v rozehrávce získali míč, načež z pravé strany odcentroval Vojvoda. Jeho pas i díky nedůraznosti domácí obrany propadl až na zadní tyč k Milotu Rašicovi, jenž si balón zpracoval a nekompromisně poslal do sítě.

Bulhaři však ještě před pauzou dokázali vyrovnat. Ivanov na půli soupeře ukázal obětavost a vybojoval míč, aby jej následně v pádu přeposlal Ivelinu Popovovi Ten si jej navedl na pravačku a z prostředka hřiště ze vzdálenosti dvaceti metrů vypálil podél brankáře. Ten byl proti tomuto pokusu bezmocný.

Po návratu z kabin Bulhaři hýřili aktivitou. Jejich první nebezpečný pokus ještě s vypětím sil zblokovala defenziva, po rohovém kopu Neděleva si však balón ve vzduchu našel Kristian Dimitrov a o zem zakončil k tyči. Jeho tým tudíž šel do vedení.

To si ale hosté ve žlutém nenechali líbit. U levé postranní čáry převzal míč Kololli a levačkou poslal nádherný centr na vzdálenější tyč. Tam si na něj naskočil Vedad Muriqi a srovnal. Muriqi se prosadil i o pár okamžiků později, jenže tentokráte jeho radost zhatil praporek pomezního rozhodčího.

Kosovo nadále pokračoval ve svém tlaku a zhruba pět minut před koncem dostal nabito střídající Rašani. Jeho dělovka ale zamířila mimo prostor tří tyči. Přece jen se ale debutanti v kvalifikačním cyklu dočkali. Právě Elbasan Rašani si našel Rašicův centr a hlavou jej umístil za Mihajlovova záda.

Autor: Martin Vejdělek / highlightsfootball.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

limaqJohn Obi Mikel a Zajda,polibte mě prdel,fotbalu nerozumite.Naučte se

Reagovat
Zajda

Ty jsi klaun

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele